0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Smurfen!Vi kan ändå inte komma ifrån att alt utöver lödkolv handlar om hårdlödning!Mvh Jiri
Vad har du för erfarenheter angående hållbarhet mjuklödning vs hårdlödning är det ett problem med hållbarheten vid mjuklödning ?
svenske kocken!Var inte så mycket förundrad ! Man håller sig till det man kan! Med tiden blir det gammalt skola! Vist har jag snubblat över induktionslödnig, en hel del att investera i, om man inte har så stor behov av det! Det jag hackar på är var går skiljegränsen mellan mjuk-hårdlödnings temperatur och hur kallar man olika metoder!Ändå bra tråd som är till nytta för andra!Smurfen!Det handlar enbart om bättre hållfastheten vid hårdlödning med rätt lod!( olika egenskaper)Mvh Jiri
En rekomendation är att alltid använda lödtråd med 5% silver vid hårdlödning. speciellt i lägeslödning .cocacola
För skarvar utsatta för utmattningspåkänningart.ex. vibrationer eller temperaturer över 110°C rekommenderasalltid hårdlödning.