0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
[4] ReservvärmedriftGäller endast enheter med tillvalsreservvärmare installerad.Drift av reservvärmaren kan vara aktiverad eller inaktiverad.[4-00] Status: Definierar om reservvärmedrift är aktiverad (1)eller inaktiverad (0).[4-01] Status: Bestämmer om reservvärmaren och elpatronen kan köras samtidigt (0), eller om elpatronen harprioritet över reservvärmardrift (1).[5] Jämviktstemperatur och temperatur för uppvärmnings-prioritetJämviktstemperatur– Lokala inställningar för 'jämviktstemperatur'gäller drift av tillvalsreservvärmaren.När jämviktstemperatur-funktionen är aktiverad är drift av reservvärmaren begränsad till låga utomhustemperaturer, d.v.s. när utomhustemperaturen faller underangiven jämviktstemperatur. När funktionen är inaktiverad kan reservvärmaren användas vid alla utomhustemperaturer. Aktivering av den här funktionen sänker drifttiden för reservvärmaren. [5-00] Status för jämviktstemperatur: Anger om jämvikts-temperaturfunktionen är aktiverad (1) eller inaktiverad (0). [5-01] Jämviktstemperatur: Utomhustemperatur under vilken drift av reservvärmaren är tillåten.
Det kan inte stämma. Om returvattnet höll samma temperatur som utgående vatten, alltså inget temperaturfall överhuvudtaget, så skulle VPn inte behöva arbeta överhuvudtaget. Ju större temperaturfall man har över radiatorkretsen, desto mer måste rimligen VPn arbeta för att höja temperaturen på vattnet igen. Om flödeshastigheten i radiator- och VP-kretsen är samma, och om deltaT i radiatorkretsen överstiger vad VPn klarar att värma (differens VP in-ut) kommer temperaturen gradvis att sjunka i hela systemet, om inte elpatroner hjälper till att hålla uppe temperaturen.
Vad händer om jag stryper fler o fler radiatorer allt eftersom problemet med låga deltaT flyttar sig, kommer inte trycket öka i systemet så småningom? Än så länge har det inte ändrats, det ligger på stabila 1.8 bar som tidigare.