Jag får nog be att få hjälp med vilka element som ska bytas och inte, det sitter många olika har jag sett.
En positiv nyhet! Säljaren talade om för mig att han extraisolerade hela vinden med ca. 20 cm i slutet av 80-talet. 
Då slipper jag det och kan lägga de pengarna på nån annan energibesparande åtgärd.
Många säger att man ska ha en stor och bra ackumulatortank. Är det mer ekonomiskt ju större man har eller hur funkar det?
Vad rekommenderar ni?
Bra tilläggsisolering är väl fortfarande den billigaste energi-besparingsåtgärden (bortsett från att sänka innetempen då)
Angående acktankar för lågtempvatten för uppvärming....jag är stark förespråkare för acktankar i detta fall, jag ser fyra skäl för det.
1/ VP:n får jämnare driftsförhållanden med färre start/stopp, vilket är gynnsamt för dess livslängd.
2/ Om temperaturen varierar starkt över dygnet, med smällkallt på natten och mycket varmare under dagen - som kanske på vårvintern - så kan VP:n genom att gå hela dygnet och ladda acktanken på dagen istf att stå stilla då, klara sig utan elstillskott på natten när VP:n inte orkar producera all värme som behövs.
Dimensionering: så att VP:n inte stannar alls under de dygn som el-spets behövs (utan acktank)
3/ Du kan reglera temperaturen individuellt i olika rum med termostat. Det går inte bra utan acktank, då ju VP:n får väldigt olika driftförhållanden när termostaterna öppnar/stänger. Utan acktank har man fast inställd fördelning av värmen mellan de olika rummen och låter VP:n styras av EN "termostat" för hela huset. Med acktank jämnar den ut VP:ns driftförhållande och termostaterna kan användas helt som du själv vill. Vill du vara riktigt hitech använder du dessutom en cirkpump med variabelt varvtal, Danfos t.ex. har en du ställer in önskat tryck på. När fler termostater öppnar och trycket sjunker, ökar pumpen farten och tvärt om.
Cirkulationspumpar med statiska driftförhållanden är större energitjuvar än vad man tror. 7-800Kwh per år och pump är vanliga värden på energiåtgång. Många anläggningar har 3-4 st.....
4/ Om du störs av VP:ns brummande under natten.
Dimensionering: så att VP:n går så mycket som behövs när du inte störs och står still när du annars skulle störas.
Angående acktank för högtempvatten för tappvarmvatten
1/ Om många badar och/eller duschar nära varandra i tiden, så räcker inte varmvattnet till alla annars.
Dimensionering: så att varmvattnet räcker för alla. Du får helt enkelt kolla hur mycket varmvatten som går åt i just din familj.
2/ Om du har alternativ till VP:n för het-vattenproduktion, som solvärme (ger ju bara nåt när solen lyser) eller vedpanna (så behöver du inte elda så ofta).
Dimensionering: så att du inte behöver elda så ofta (vedpanna) eller så att all solvärmen under en dag kan lagras. 20-40 gånger vatten-mantelvolymen i vedpannan är en bra tumregel.