0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
För mig går den fortfarande på 98% typ konstant vid värmeproduktion. Har varit mellan -5 och +4 här i Stockholm. Just nu går den på lägsta frekvens 20Hz med delta på 2grader men det har den inte gjort hela tiden utan har ökat frekvensen när det varit kallare och då har jag sett delta på närmare 4grader. Jag stängde av på knappen och slog även av huvudströmbrytaren vid omstarten. Eller behöver pumpen vara av typ 30min eller nåt för att den ska ta in ny kalibrering?
10 min brukar räcka men kanske är olika?Går det se det egentliga flödet på en sådan maskin? Deltat kan ju påverkas av Hz och borrhålstemp med antar jag.Går systemet direkt på slinga eller bypass/tank?
-10 och VB pump går 100%. Verkar gå typ 100% oavsett vilket delta det är eller med vilken Hz kompressorn går. Jag börjar fundera på om nånting har ändrats i mjukvaran som gör att den vill ha ett högre flöde i VB kretsen? Jag har enbart golvvärme och det är uppdelat på 6st fördelare som alla är instypta för att få en jämn värme i huset. Alltså det jag tänker är framförallt när kompressorn inte går på min effekt så kanske värmepumpen gör vad den kan för att minska DeltaT på VB och därför går 100%. Om jag skulle öka flödet i respektive fördelare så kanske VB pumpen kan sakta ner lite?Man hade velat ha ett diagram på vilket DeltaT VB som värmepumpen eftersträvar vid olika utetemperaturer, nån som har nåt sådant eller vet hur den reglerar med senaste mjukvara 9699R7?
Du kan prova att stänga 1 slinga då borde CP lugna ner sig.Kan det vara möjligt att man bett CP att styra mot egentliga flödet och sen kunna hålla så låga Hz som möjligt för att få ner förbrukning? Deltat kan ju justetas med Hz, mer kräm blir högre delta vid "fast" flöde.
Om det är så då borde väl en minskning av strypning på fördelarna öka flödet i systemet och pumpen kanske lugnar ner sig . Eller tänker jag fel?
Står det för öppet så blir motståndet mindre och cirkpump varvar upp för att hitta rätt tryck, ligger den på 100% så är han nog utanför skalan. Den borde gå tryckstyrt och reglera delta med kompressor. Men det låter som dom ändrat nått med beräkning eller nått.
Jag delar DonPAblos inställning. Att F1255 jobbar med pumphastighet för att uppnå ett visst Dt. Som jag skrev redan när tråden skapades, så fungerar min F1255, och pumpens hastighet varierar över tid mellan ca 58 -62 % hastighet, efter omstart. Då tror jag det är viktigt att tänka på att mitt hus har enbart radiatorer och VP är inställd på radiatordrift. Det är kanske förklaringen till att det fungerar för mig. Kanske det är så att Nibe har glömt att tala om att variabel pumphastighet som ger variabelt Dt endast (i mitt tycke) behövs vid radiatordrift. Kanske Nibe har glömt att tala om att variabel pumhastighet är aktiv vid val av radiatordrift, men inte annars. Kanske något att testa, för er som har en pump som går på ca 100%.Jag tänker som så att man matar ju in ett DUT-värde för där man bor, och vilket Dt som skall uppstå när det är DUT-temperatur ute. Variabelt Dt-värde är ju mest intressant vid radiatordrift, och även en viktig parameter vid beräkning av erfoderlig radiator. Det är ju så att när det är kanske -15C ute vill man kanske ha Dt på 10C på radiatorerna, och när det är +12C ute vill man ha Dt på 3C. Det är ju helt enkelt så att när man puttar ut kanske 28C på stigaren för att det är en skön dag, vill man kanske att hela radiatorn skall vara varmt, åtminståne 25C i nederkanten. Men när det är svinkallt ute vill man kanske ha 60C i överkant och 50C i underkant av radiatorerna. Det är väl så det är tänkt?Utan att vara speciellt insatt i golvvärme, så tror jag att golvvärmens interna shuntventil bör väl föredra en stabil värme från VP och förväntar sig ett stabilt flöde från värmepumpen. Så alla golvvärmeexperter, vill man verkligen ha ett variabelt Dt? Vill man egentligen inte bara ha tillräckligt varmt på värmebäraren för at kunna hålla huset varm. Gärna lite mer, men då kan golvärmens interna styrning skicka tillbaks detta direkt i returen.