0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Åh vad segt att det blir rättsak av det, det drar ut så väldigt på tiden och det suger mycket energi.Om företag 1 och 2 hade en relation så var det nog lika bra att de inte gav något utlåtande, det hade nog avfärdats som jäv i rätten ändå.Ett tips är att ta dit Heatech för en besiktning om dom inte redan är inblandade, dom är ju experter på stiebel och handhar garantianspråk.hoppas du går så skadefri som möjligt ur det hela, både ekonomiskt och psykiskt.
Är det någon som vet vilka regler som gäller för detta, har kylteknikern en juridisk skyldighet att kontrollera kompressorn i sitt åtagande? Speciellt med anledning av en misstänkt läcka vid tömningen av propanet.
Får du fakturor från båda företagen eller bara från företag 1?har företag 1 felsökt och konstaterat kompressorfel och hyr in en underentrepenör (företag 2)som utför jobbet så har företag 2 ingen skyldighet att felsöka igen, han utför jobbet som han blivit anlitad för att göra -byta kompressor.I det fallet så ska du bara få fakturor från företag 1.Får du däremot fakturor från företag 2 också så är det skillnad, för då har de tagit över jobbet och ansvarar också för jobbet gentemot dig.i det läget kan man kräva av företag 2 att felsöka själva.Hur som helst så har fel begåtts då de inte utredde varför värmepumpen var gastom och struntade i att byta högtrycksvakt vid konvertering.
Det skulle väl i så fall vara §6 i konsumenttjänstelagen som du kan titta på.6 § Om en tjänst med hänsyn till priset, värdet av föremålet för tjänsten eller andra särskilda omständigheter inte kan anses vara till rimlig nytta för konsumenten, skall näringsidkaren avråda honom från att låta utföra tjänsten. Om det först sedan tjänsten har börjat utföras visar sig att den inte kan anses vara till rimlig nytta för konsumenten eller att priset för tjänsten kan bli betydligt högre än konsumenten hade kunnat räkna med, skall näringsidkaren underrätta konsumenten om förhållandet och begära hans anvisningar. Kan konsumenten inte anträffas eller får näringsidkaren av annan orsak inte anvisningar av honom inom rimlig tid, skall näringsidkaren avbryta påbörjat arbete. Detta gäller dock ej, om det finns särskilda skäl att anta att konsumenten ändå önskar få tjänsten utförd.
Som skrivits tidigare, SVEP borde omgående ersättas av en opartisk organisation som inte består av vptillverkare/säljare.Jag kan inte fatta att försäkringsbolagen accepterar hur det är idag, och ännu mindre vi som betalar det med höga premier
HejVilken tråkig historia. Men vad var det för fel på din värmepump. Har det utretts? Gå in på rejta.se och betygsätt företagen. Många tittar där, där kan du också berätta och namnge företagen, för deras oseriösa agerande bör rimligtvis bli känt. SVep är sponsrade av tillverkarna och medlemsföretagen, håller fullständigt med att det borde till ett neutralt kontrollorgan. 407c är definitivt inte tillåtet att släppa ut i det fria. Propan är miljövänligt, men brandfarligt. Många skyggar för att jobba med propan, men det finns lokkopplingar så man behöver inte löda. Men visst de kostar några kronor mer än kragade kopparrör som lödas. Eva