Vid testkörning drog pumpen runt 18A med två innedelar på max.
(Enligt servicemanual drar den max 3230W med två innedelar. Den ska kunna dra upp till 3380W med tre innedelar inkopplade, enligt servicemanualen.
Tänk på att en invertervärmepump drar konstant effekt oberoende av nätspänningen, dvs att strömmen ökar om nätspänningen minskar och vice versa. Om du gör en strömmätning, så mät samtidigt spänningen så du får värden som så att säga hör ihop. Använd om möjligt instrument som visar sant effektivvärde (de brukar vara märkta "True RMS" eller något liknande).
Effektförbrukningen brukar kunna variera rätt kraftigt beroende på utetemperatur, luftfuktighet, var i avfrostningscykeln den befinner sig osv.
När det gäller tålighet mot måttliga överströmmar så är det ingen skillnad på snabba och tröga proppsäkringar respektive på dvärgbrytare med B, C eller D-karaktäristik. Skillnaderna visar sig först vid strömmar på 5-10 gånger märkström och utlösningstider i storleksordning några sekunder eller tiotal sekunder.
En proppsäkring FÅR lösa ut förr eller senare om den belastas med mer än märkström, men den måste hålla i minst 90 minuter för en angiven överström (1,25 eller 1,5 gånger märkström). Tanken med detta är att säkringen garanterat ska hålla för kontinuerlig belastning med märkström. Observera dock att detta bara gäller "elinstallationsmässiga" proppsäkringar enligt europeisk standard, det är andra gränsvärden som gäller för t ex finsäkringar, bilsäkringar och för säkringar som används i andra delar av världen.