0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Ingen erfarenhet av just Nibe, men i liknande fall har det kunnat hjälpa att t ex tänka över en gång extra var i huset inomhusgivaren sitter. Ev skarva på en lång lös kabel till den och prova att hänga upp den provisoriskt på olika ställen.När det rör sig om ett hus med mycket fönster åt söder och där den sidan av huset blir kraftigt solvärmd, kan det löna sig att ha termostater på radiatorerna på sydsidan, och ställa in dem så de stänger när det börjar bli onödigt varmt pga solinstrålning. Men låt inte mer än på sin höjd hälften av husets radiatorer ha nerställda termostater.Finns det några enkla saker man kan göra för att få huset tätare mot kalla vindar från norr, så åtgärda dem så fort som möjligt. T ex täta fönster och se över om det kan blåsa in bakvägen genom t ex köksfläktsrör, det kan i så fall åtgärdas med en backventil eller i svårare fall ett manuellt spjäll som man stänger när det blir för dragigt men öppnar när köksfläkten ska köras.
Kan, bara tala av egen erfarenhet, men 12+ timmar kanske funkar för ett modernt hus med golvvärme. Har du gammalt hus med radiatorer (som ändå är ganska snabba på att påverka inomhustemperaturen) så är nog 4-8h mer rimligt.Men kom ihåg att bara för att du har 4h filtreringstid så betyder inte det att förändringar släpar i 4h. Blir det varmare börjar den ganska omgående korrigera, men det blir mindre aggressivt ju längre filtreringstid du har.Jag kör själv 6h jag i mitt hus. Har också innegivare, men filtreringstiden påverkar inte innegivaren vad jag vet.
Kör 8h har hus från 78, och min temp diffar en grad upp och ner oberoende av väderlek ute
Jag har hus från 70-talet med radiatorer och stora fönster.Har kört med 24h ,12h och 8 timmars filtreringstid men de senastetio åren har filtreringstiden varit 0 h vilket fungerat bra för mitt hus.
I min F1245 används filterringstiden bara för att räkna ut det som står som "medeltemperatur" i displayen. Den siffran i sin tur används BARA för inställningarna "Stopp av värme" och "Stopp av tillsats". Påverkar INTE värmekurvan och framledningen. Jag skulle trott att det är samma i F1255. Men är det inte så alltså?Jag upplever att värmekurvan styrs utav just medelutetemperaturen och möjligen att stopp värme styrs av utetemperatur. Därför har jag 24 timmar, för det blir dygnsmedel, och på våren när dygnsmedel går över i mitt fall 14 grader så aktiveras "stopp av värme" och pumpen slutar göra värme, ÄVEN om t ex natten är kall 3 timmar. Som jag vill ha det. Med kort filteringstid blir det istället så att pumpen märker att natten är kall och gör värme, och sedan kommer solen upp och huset blir en bastu ändå, t ex.
I min F1245 används filterringstiden bara för att räkna ut det som står som "medeltemperatur" i displayen. Den siffran i sin tur används BARA för inställningarna "Stopp av värme" och "Stopp av tillsats". Påverkar INTE värmekurvan och framledningen. Jag skulle trott att det är samma i F1255. Men är det inte så alltså?Därför har jag 24 timmar, för det blir dygnsmedel, och på våren när dygnsmedel går över i mitt fall 14 grader så aktiveras "stopp av värme" och pumpen slutar göra värme, ÄVEN om t ex natten är kall 3 timmar. Som jag vill ha det. Med kort filteringstid blir det istället så att pumpen märker att natten är kall och gör värme, och sedan kommer solen upp och huset blir en bastu ändå, t ex.