0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Håller helt med Rickard i hans resonemang. Vill bara komplettera med några saker. Man framhäver möjligheten att kunna använda varmvattenberedaren som termiskt lager då den kan värmas upp till 90 grader vilket ger de som har solceller möjlighet att kunna använda överskott av solel genom att låta beredarens elpatron värma beredaren till hög temperatur. Om det blir så att den möjligheten har något värde förutsätter det vad jag kan förstå att elpriset ofta är så lågt att en installationen av solceller skulle vara olönsam. Användning av värmepumpen för laststabilisering beskrivs så här "Genom att elpatronen är monterad i tanken som i sin tur är ett naturligt termiskt batteri kan den blixtsnabbt sättas igång när elnätet riskerar att få för mycket el som blir svårt att hantera." Man jämför med laddning av elbilar som också kan användas för laststabilisering. Det är en jämförelse som är konstig. Laddning av elbilen kräver lika många kWh el oavsett när laddningen görs. Man betalar skall och nätavgifter för lika många kWh men får lägre elkostnad när man laddar när det finns överskott av el. I fallet värmepump är alternativet till att värma beredaren med elpatron att värma den med kompressorn vilket kräver ca 1/3 så många kWh för samma mängd varmvatten. Hur blir det med elskatt och nätavgifter för det ökade antalet kWh som förbrukas? Hittade i en text den här formuleringen: "... ökar andelen egenkonsumtion av förnybara elektroner". Är förnybara elektroner någon ny sorts elektroner? Är inte så hemma på vad som händer inom elementarpartikelfysikens område.
Hittade i en text den här formuleringen: "... ökar andelen egenkonsumtion av förnybara elektroner". Är förnybara elektroner någon ny sorts elektroner? Är inte så hemma på vad som händer inom elementarpartikelfysikens område.
Så förstår att Nibe med sin s735-4/7 vill komma åt denna marknad. ComfortZone likaså. Kan personligen känna att Nibe verkar satsa mer på LVVP och BVP än sin installerade bas av FLVP.