0 medlemmar och 4 gäster tittar på detta ämne.
Jag har inte kopplat på min innegivare. Kurvan som jag har tycker jag är väl intrimmad, men vid solinstrålning under dagen kan det bli för varmt i huset förstås. Skillnaden är snarare den att om jag haft innegivare skulle problemet förvärras ännu mer eftersom den då skulle sänkt kurvan ännu mer.Så fort framledning är mer än 5 grader varmare än börvärde så stoppar pumpen. När den upptäcker att GM inte är nedräknade startar den igen efter 10 minuter. Men då är returen fortfarande rätt hög och pumpen kommer leverera 9+kW under 4-5 minuter.Framledningen blir då högre än 5 grader över börvärdet och stoppar igen utan att varva ner. Och så fortsätter den.
Det kanske är så att VP är för kraftig i förhållande till flödet som uppnås och med dess funktion den har.Jag hade nog provat att först skriva upp hur element står och sedan öppna dom mer för att se vad som händer. Intressant att ni har 2 olika system men samma fel.
Om det hade varit en on/off-pump så hade den varit för kraftig, men det är en inverter som ska kunna leverera 4kW när den varvat ner till 20rps. I det här fallet tillåter inte ens CTC pumpen att hinna varva ner innan den stoppar. Det är inget larm som uppstår, värdena ser bra ut i övrigt. Det är bara det att de programmerat att 5 grader över börvärde på framledningen = stopp.
CTC GSi har ingen automatisk styrning av hastighet på laddpumpen till värmebärarsystemet. Det är en fast inställning.Jag har min på ställd på 75%, över det börjar det susa i elementen.
OK, då beror det inte på att framledningen blir för hög och den stoppar. Nu är jag inte så hemma på den VP, men den får ju hicka på något vis. Som sägs så får VP något konstigt i sig med värmen ut och ger för hög temp på den, klart att det då blir malfunktion på det hela och börjar om på nytt.Ser nu att den ska ge 4 kW vid 20 Hz och då ger den för mycket, har du någon utjämningstank.
Jag vet inte om jag gör mig förståelig eller inte, men jo, den stoppar för att den tycker 5 graders framledning över börvärde gör att den stoppar. Och den stoppar innan den varvat ner till 20rps där den ger 4kW. Så den ger inte för mycket vid 4kW, det är bara det att den inte tillåter den att varva ner dit. Den stoppar vid 50hz där den kör i ca 4-5 minuter innan den ska varva ner.Det är enbart ett problem vid varmare temperaturer än 6 grader ute.Är en utjämningstank arbetstank eller volymtank? Jag har ingetdera.
Jag funderade på hur deltar kunde va lägre vi 25Hz mot 50 Hz vid start. Det slog mig att om du fast flöde så ändrar sig inte flödet vid olika Hz utan det är bara vad kompressorn klarar av så vid 25 Hz får du bara 2 grader diff men skulle du tvinga upp den mot max så får du mer diff, ju mer ork ju mer diff...är begärd temp låg så har du mycket krut och hög diff
VB flödet eller rättare sagt pump hastigheten är konstant och ändras inte med VP RPS. Tex min pump har jag satt till 50 %. Har då ca 4 grader VB diff vid 20 rps och 8 grader vid 50 rps. Om det fungerar bra så under den kallare årstiden med högre effektuttag så ska det utan tvivel också vara OK när VP ska ligga på låg effekt vid varmare väder.
Ja men inte vid start och 50Hz. Alltså det är bakvänt på era VP med fast flöde och variabel effekt på kompressor. Är det möjligt att starta den på 60Hz och se hur den beter sig? Antar att 50Hz är lägsta start?Skulle tro att man behöver ställa flödet för 50Hz vid lägsta temperatur den behöver göra.Sen att den står på viss % på Cirkpump så innebär det inte att flödet är helt efter det vad jag förstår utan det är vilken effekt cirkpumpen får. Skulle man stänga några termostater så står nog cirkpumpen på samma % men flödet har ju gått ner?
Jag tror det är klart att om man har en funktionen i programmet som stoppar VP om diff VBbör-VBut är X grader så måste det vara en parameter som kan justeras beroende på att varje anläggning är unik. Vidare bör VP ligga i stopp tills minusgradminuterna är uppnådda igen och inte direkt få en start signal som hålls till startfördröjningen löpt ut. Vidare ska inte funktionen aktiveras under startförloppet utan först när VP hunnit varva ner till 20 rps efter start.Funktionen har ju igentligen inget syfte mer än att vad det verkar att i vissa fall undvika att fastigheten blir för varm. Den har ingen skyddande funktion på VP ifall att VB flödet skulle minska drastiskt eftersom det skyddet i så fall skulle ligga på diff VBin-VBut eller på kompressor HP och HT och med ett alarm.I vårat fall ligger diff VBin-VBut relativt lika som tidigare så det kan inte vara någon större minskning på VB flödet om det nu skulle vara fallet.