Att stödelda brukar mycket riktigt bli svårt utan tank, effekt/temperatur ut från en kökspanna (ja alla vedpannor för hemmabruk) brukar vara både hög och oregelbunden på ett sätt som gör att en värmepump då tappar konceptet. Även med tank kräver det lite klurighet (beroende på exakt typ av värmepump) för att bli bra, men då är det klart lösbart.
Om det är värt det är nog i slutändan mest en fråga om tycke och smak. Tycker man att det är roligt att elda så kan en tank med tillbehör vara en vettig investering när nu själva pannan ändå finns på plats, men vill man helst slippa allt söl med ved så kan man skippa det utan dåligt samvete. I vilket fall bör man dimensionera värmepumpen så att den fungerar väl även utan stödeldning, annars blir man bara besviken senare. (Möjligen kan man vara lite snålare på marginalen...)
Att ha kökspannan kvar inkopplad som ren reserv bör däremot inte vara så svårt, ett par extra ventiler borde lösa den saken. Om pannan är hyggligt fräsch och man inte behöver platsen till annat så tycker jag absolut man ska överväga den lösningen i stället för skrotningsalternativet. Glöm dock inte att man då ändå måste hålla skorstenen i skick med löpande inspektioner osv.