0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Bor i ett gammalt hus som är byggt 1924 och verkligen behöver modernisera uppvärmningen lite. Nuvarande uppvärmning är vattenburen el via radiatorer i hela huset bortsett från vindsvåningen (oljeradiatorer) och ett badrum med el-golvvärme. Huset är 164 kvadrat stort och har 64 kvadrat biarea. Huset finns ligger i Västra Götaland.
Nuvarande uppvärmning är vattenburen el via radiatorer i hela huset bortsett från vindsvåningen (oljeradiatorer) och ett badrum med el-golvvärme.
Ska du även konvertera alla element till vattenburet system. En luft/vatten kan du inte koppla till vattenburna el radiatorer. Eller skrev du fel?
Finns det shuntautomatik i nuvarande systemet och hur varma radiatorer behövs vid tex -10 °C resp 0 °C utetemp?
Jag skulle be CTC att lämn offert där EcoAir 510 är ersatt av EcoAir 408. Det är en on/off-pump men EcoZenith är i realiteten byggd för att hantera just en on/off-pump. Det blir lite tårta-på-tårta att köra en inverter (510) mot en tank-med-shunt-lösning som EcoZenith är. 408 brukar vara ca 10 kkr billigare än 510 men har i övrigt väldigt lika prestanda.
Vad jag kan se är att CTC Ecoair 510M ger 6,0 kW vid -15 °C och har COP 1,5. NIBE F2120 ger 6,8 kW vid -15 °C och har COP 2,0. Kanske inte så ofta det är -15 °C hos dig men det är bra att jämföra effekt och COP vid normala köldgrader för orten. Tänkte jämföra vid -7 °C men hittade ingen jämförbar siffra för CTC.
Perfekt bild, kan avläsa att du kör med kurva 3 som innebär ca 55 °C framledning vid -15 °C ute.