0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Jag menade tvärtom har du tillsatsen på 8 kw och vp har behov av 5,6 kw så använder den 5.6 kw inte mera bara för att det finns tillgängligt men begränsar du till 5,6 kw och den behöver 8 kw kommer du få kallt inne allt under förutsättning att dina säkringar klarar 8 kw. Pumpen blir effektivare med varm frånluft men med varm frånluft har du övertemp inne och ska ju inte vp gå och sen när tempen inne är normal kommer även frånluften vara normal men du spar ju naturligtvis på att vp kanske inte behöver använda elspets under tiden du eldar om den över huvud taget ska gå när du redan har för varmt inne. Nu antog jag att du har innegivare har du inte det kommer ju vp jobba som vanligt oberoende av innetempen.
Det är nog bra med innegivare om du eldar så pumpen inte bränner på för fullt samtidigt som du har för varmt inne eller så använder du termostaterna i de rum som värms av eldningen.
Om termostaterna för golvet stänger så att golven blir kalla förbrukar VP mindre ström. Strömförbrukningen är direkt kopplad till hur varma dina golv blir.
Det beror på hur varmt det har inne. Om det blir varmare inne när du öppnar fullt så går det mer energi.
VP'n reglerar framledningstempen efter inställd värmekurva som är anpassad för normal innertemperatur. Därför spelar det ingen roll om du ställer termostaterna på 25 eller 35. Vill du ha varmare inne så får du höja på VP'n (och ställa termostaterna på max så dom inte motverkar höjningen).
Golvvärmetermostaterna går inte att styra från VP'n, det är separata system. Därför är det viktigt att dom är rätt injusterade så att dom inte motverkar varandra. Termostaterna ska vara fullt öppna vid normal drift och värmen regleras av VP'n. Om det blir för varmt i ett rum (pga eldning, sol eller nåt annat) så ska termostaten stängas där så att inte VP'ns värme avges.
Glöm inte att termostaterna som styr värmen till golvet har bara 2 lägen! (ventilerna). Antigen fullt flöde eller inget flöde alls!Betongen i sig själv akumulerar värme. Och kyla!Det tar lång tid att kyla ner och även att värma.Om man eldar inomhus, är golvet (betongen) redan varm. T.ex. 30 grader.Tillför man lite effekt med eldning, kommer temperaturen att stiga även om termostater stängde av flödet! Eldar man under flera timmar, kan det resultera i att temperaturen i rummet sänks en bit i samband med att man slutat elda. Då betongen hinner kyllas lite.Och det är detta som jag hatar med golvvärme i betong. Trögheten som gör att tempen vandrar om solen kikar in eller frun vädrar för mycket...Bättre ha radiatorer eller slingor på betongen ovan typ 50 mm frigolit...