0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Jag har ju läst att framledningen helst aldrig ska överstiga 50° för bergvärme...då kommer det vara kallt i huset när/om den riktiga vinterkylan kommer...måste vi byta ut alla enkelradiga raddar i källaren för att få upp temperaturen för att slippa behöva köra på för hög framledning?
Vad är egentligen den faktiska skillnaden? Eftersom vi har radiostyrda termostater (på nästan alla raddar) kan jag göra strypningen klart mer precis via dem än att skruva på skruvarna...
Det torde vara framleding "bör" som de menar. 50 grader är inte så mycket, pumpen klarar nog 55-56 med kompressor och mera med hjälp av el-patron. Om du har 42 c vid +2 ute behöver du nog närmare 60 vid kallt väder.Kom nu ihåg att inte strypa för mycket, sänk istället kurvan om det är för varmt. Kanske du blir tvungen att komplettera med en raddare i källaren, den du tar bort kan du ju flytta till ett annat rum som behöver mera värme.
Jo, visst kan man koppla om för högre temperatur, men det är definitivt ingen förstahandsåtgärd. Pumpen arbetar förstås hårdare.Ovanför kompressorn sitter tre pressostater i rad. Högtryckspressostaten är den innersta, med röda kopplingar. Den första är den normala driftpressostaten, 2,65 MPa, med grå klämmor. Den i mitten är inte inkopplad, men har ett lite högre arbetstryck, 2,85 MPa. Flytta de två grå klämmorna till den, så går det att skrämma pumpen upp till runt 65 grader. Dock, till priset av mer slitage.