0 medlemmar och 15 gäster tittar på detta ämne.
Ja, det sitter väl luft i partiet som går upp mot taket, och kanske flera meter i taknivå. Jag hade nog funderat på att sätta in en luftningsmöjlighet. Fram med bågfilen i takhöjd och montera en ventil som avstickare ut mot fria luften. Antingen för enbart luftning, eller en med anslutning så du kan fylla röret ned till pumpen. En ventil med klämringskoppling. Om du sätter en vanlig ventil så sätter man en hatt på den, så att det inte uppstår vattensprut ifall någon öppnar den av misstag.
Bra med ärlig feedback. Du har i alla fall lyckats berätta att man kan trycka på knappen på invertern under uppstart, så kommer den kanske att hoppa igång. Berätta gärna mer vad du vet om knapp och lysdioder på invertern. Sedan en fråga, hur avluftade proffsen systemet? intressant att veta.
Har ej experimenterat med detta, men har teorier: Om du drar ner maxfrekvensen så drar du ned maxeffekten. Blir ju som ifall du köpt en mindre värmepump. Precis som du säger, den måste arbeta längre tid för att värma samma hus. Effektbehovet i huset är ju detsamma. Men notera, att denna möjlighet att dra ner maxfrekvensen kommer du ju enbart märka av vid stort uppvärmnigsbehov då maxfrekvensen behöver utnyttjas. Exempelvis smällkalla vintern, eller stort behov av varmvattenproduktion.
................ Hela systemet med fast tid för att köra värme i elementen, sedan växla och fast tid för varmvatten är märklig. Var det viktigt för dem att minimera antalet gånger som ventilen växlar för att hålla en viss livslängd?...................