0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Hur vet jag om mitt system ligger i "riskzonen" ? Det är ju inte precis så att försäljarna av VP system kommer ut och gör några mätningar.. De går i vissa fall in i huset, slår ett getöga på radiatorerna, sen säger de: Det skall inte vara några problem.
Men om man kör en on/off flytande utan buffert kommer väl radiatorena och golvvärmen stiga och sjunka i temp hela tiden..? Golven blir kalla när inte pumpen går..? (visserligen bara badrummet o hallen)
Vad behöver du för framledningstemp när det är som kallast?
Värmesystemet är så pass trögt, särskillt golvvärme, så pendlingarna i temperatur skall normalt sett inte påverka innetempen så att det märks. Egentligen borde det vara större risk för det med en tank, eftersom perioderna med varmt eller kallt blir längre...
Bra! tack! Då kanske den den där Danfoss eller Thermia Atec 9 pumpen som är på 8,6 kw inte är så dum ändå... ?
Vad behöver du för framledningstemp när det är som kallast?Värmesystemet är så pass trögt, särskillt golvvärme, så pendlingarna i temperatur skall normalt sett inte påverka innetempen så att det märks. Egentligen borde det vara större risk för det med en tank, eftersom perioderna med varmt eller kallt blir längre...
Oftast är det kompressorn som ger upp.
Statistik över skador på värmepumpar som försäkringsbolaget Folksam (Folksam,Skadestatistik Värmepumpar) offentliggör årligen användes i denna studie. Skadestatistik frånLänsförsäkringar har även varit tillgänglig, men detaljeringsgraden var där för låg för attkunna användas som underlag. Av att studera Folksams statistik framkom det att allaskadeantal är delbara med fyra och det antogs att Folksam har multiplicerat sina siffror medfyra för att statistiken ska representera samtliga svenska försäkringsbolag, som reglerar skadorpå värmepumpar. Länsförsäkringar har angett att de inte samlar in skadestatistik av dennadetaljeringsnivå och kan därmed inte delge sådan information till Folksam.