0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Flir i 3 är ganska billig, men den duger inte till professionella jobb.Skulle välja en kamera med 320x240 pixlar. Sen finns det ju andra parametrar som t.ex. temperaturupplösning.
Klarar ni att begripa vad ni kommer få ut av det? Allstå ni kommer se allt, men min efrarenhet av det är att man blir förskräckt o inser att det är väldigt många ställen det läcker värme i från....Ett ord från mig, som har hört kunder klaga på nya hus då de råkat få tagi en värmekamera.
Med Blower-Door utrustningen simulerar man en viss vindstyrka.Innan man utför ett Blower-Door test ska vindstyrkan inte ligger över 3.Man måste också lägga en liten slang för referenstrycket utomhus.Mätningen utförs enligt en europäisk norm (EN 13829) med övertryck och undertryck. Man skapar alltså ett undertryck respektive övertryck på 50 Pa i huset för att mäta lufttätheten och hitta eventuelle läckagen.Det såkallade n_50 värde får inte vara högre än 1,5 1/h om man har ett ventilationssystem inbyggt i huset.Har man ett passivhus ska n_50 värdet inte vara högre än 0,6 1/h.Var man t.ex. slarvig med att gipsa in dosar för el uttag, täta fönsterkarmar/anslutningar mot väggar eller bygga klimatskalet tillräckligt tät får man problem.Därför kan det vara bra att utföra Blower-Door testet innan man t.ex. monterar gipsskivorna osv. för att snabbt kunna åtgärda eventuella fel.Med värmekameran kan man ju sen upptäcka läckagen. Då slipper man arbeta med rök respektive röksimulatorn.