Snälla proffs och tomtar mig inkluderat

Innan ni ger er på djup vatten, bör ni svara på en enda fråga.
Vad är det för yta som tätar och hur uppnås tätningen!!!
Jag som är okunnig vill säga att det är ALLTID insidan av konan i röret som tätar. Beroende på hårdheten av röret, tjockleken av materialet, gängstigningen, kontaktarean och friktionen blir det lättare eller svårare att uppnå.
Man pressar med rör muttern konan mot nippeln! På samma sätt som man gör med konverktyget.
För att göra saken enklare, kan man smörja ytor (dessa dom gnider/friktionsytor) med glidmedel. Och då spelar det ingen roll om konan var jämn eller ojämn. Den kommer att sluta tätt!
Det enda men som jag ser, kan ligga i för stor karl. Man kan vrida gängan sönder. Men även detta kan man gardera sig mot. Men en moment nyckel och kraft tabell.
Och annat kommer ni inte att övertyga mig om.
p.s. jag arbetar inte som kock

om ni fattar...