0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Nu kan jag inte låta bli att skriva...Elförbrukningen måste vara propotionell mot värmeförlusterna + varmvattenanvändningen (lagen om att energin är oförstörbar).Om man förutsätter att tappvattnet har konstant temperatur så gäller följande:Om nu Raffen sänker sin elförbrukning med timern så har han också sänkt förlusterna ! Det kan bara bero på en lägre medeltemperatur på varmvattenberedarens mantelyta. Lägre temperatur på mantelytan följer med god skiktning i beredaren, det kalla bottenvattnet läcker inte ut värme till omgivningen, till slut så är det kallt högt uppe i beredaren. Han skulle få samma effekt om termostatgivaren satt högt uppe eller om han haft en beredare med bättre isolering.Mvh,Gunnar
Håller med! Raffen, förstår ändå inte! Tappas inget vatten så går inte patronen, sen om den tappar temp ned till 45gr när den är avslagen, så går den fullt under hela tiden när timern är påslagen,besparing=noll! Vår ligger på ca 1kw/ dygn när inget vatten tappas.
... beror det antagligen på att den antingen är specialisolerad just för din skull alt så har du en alldeles för låg tempinställning på beredaren.
Hej Andreas! Nej du behöver absolut inte köpa det jag säger, alla lever ju lyckliga i sin egen tro. Jag var själv mkt skeptisk till detta med timer också innan och trodde absolut inte på detta, men kan bara konstatera i efterhand att det faktiskt fungerar. Som vanligt så uppger du alltid otroligt bra värden när det gäller allt ditt Andreas, och har du bara ca 1 kwh/dygn i förlust på din beredare så beror det antagligen på att den antingen är specialisolerad just för din skull alt så har du en alldeles för låg tempinställning på beredaren. Dagens nyare beredare ligger annars normalt på dygnsförluster på mellan ca 2-3 kwh/dygn vid normal tempinställning, så 3-4 kwh/dygn är inte anmärkningsvärt mkt för min gamla beredare. Mvh Raffen.