Ad
Energibutiken.se smarta varor på nätet, leverans till dörren
Besök oss idag
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
140x140vpforum-11.gif
kontakta oss för pris!

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10 Next
1
Allmänt forum / SV: Gammal bil
« Senaste inlägg av Rickard skrivet Idag kl. 08:09:54 »
Om jag får gissa kommer udda kinesiska elbilar som inte slår igenom över tid snabbt bli helt värdelösa.
De flesta elbilarna som säljs idag kommer vara skrotade innan de är 15 år.
Jag kan som vanligt ha fel.

Annars delar jag väl de flestas uppfattning om att rost och allvarliga motorskador kan minska värdet nästan till noll även på bilar som annars skulle betinga ett rätt högt värde.
En gammal "rostfri" bil med motorskador brukar inte vara så dyrt att fixa heller om man kan/vill skruva själv, motorer går alltid få fatt i billigt om det är en någorlunda vanlig modell.
2
Installationer / SV: Vibrations
« Senaste inlägg av Rickard skrivet Idag kl. 08:03:21 »
If the outdoor unit is mounted on a ground based foundation, most of the sound should come from the contact point between the outdoor unit and the wall.
Only a slight adjustment of the heat pump feet should be needed to ensure that the outdoor unit does NOT come into contact with the wall.
Some sound from the compressor may leak through the insulated wall when running hard, that is a bigger problem to solve, but not as frequent I would think.

3
Vedeldning / SV: Tände i kamin
« Senaste inlägg av Rickard skrivet Idag kl. 07:55:34 »
Du har nästan heltid med veden du.  ;)
Men en hobby måste man ju ha.
4
För att få bidrag till batterier för sin solecellansläggning ska de uteslutande eller så gott som uteslutande användas för lagring av egenproducerad el, för senare användning i hemmet (inte för export eller nätbalansering).

Jag undrar dels hur man tänkt definiera uteslutande eller så gott som uteslutande, och dels hur man ska kontrollera det.
Utan specifika gränser angivna så blir det ju någon form av godtycke från statens sida, väljer de att plocka av någon bidragen och lägga på skattetillägg så kan de ju göra det så snart de anser sig ha detekterat att man använt batterierna på annat sätt än vad de vill.

Ska vi kunna ställa om till mer intermittent energi så är mängder med batterier eller andra typer av energilager den enda lösningen om man vägrar bygga kärnkraft och inte vill släppa ut mer CO2, att då försvåra för investeringar i batterier ter sig inte logiskt tycker jag.
Visst, det blir snabbt lika stora pengar till batterier för solel som det var för elbilarna får ett par år sedan, om man köper ett rejält lager, men samtidigt så hjälper de ju till att utjämna uttaget av el från nätet till de perioder när det finns som mest överskott (OM man väljer att ladda från nätet när elpriset är som lägst)

Jag skulle i alla fall vilja veta vad "så gott som uteslutande betyder", ponera till exempel att  jag 20 gånger/år, när elpriserna fluktuerar kraftigt väljer att ladda min batterier under de 2 billigaste timmarna och sedan nyttjar elen för egenförbrukning när elpriset är som högst, då gör jag ju en stor nytta, och använder dem i mina ögon fortfarande så gott som uteslutande för lagring av egenproducerad el. (15 000 kWh egenproducerad el, 300 kWh från nätet importerad el)
Jag efterlyser en solklar definition av "Så gott som uteslutande".

Hur kollar myndigheterna detta?
Kan det vara så att energibolagen ska bli angivare och rapportera alla som "Verkar" ha en konstig profil på sin import av el så man kan misstänka att det köps billig el på natten, för att användas senare under dagen?
Eller, kommer man att fokusera på att hitta de som EXPORTERAR el när solen inte skiner, och på något sätt automatisera detta så att de åtalas för skattebrott om de sökt bidrag för batterier?

Med tanke på att reglerna är så usla och luddiga så känns det väl rätt troligt att ingen kommer åka dit som läget nu är, och att införa ny lagstiftning retroaktivt på en sak som denna vore ju helt enkelt kriminellt, när jag säkte bidrag för mina batterier fanns inga sådana regler satta i alla fall.

Oavsett detta kan man väl tycka att det kan vara tveksamt med bidrag till batterier om de används för balansering av elnätet, ersättningen från svenska kraftnät (eller vem som nu köper via "Checkwatt", är så pass hög att det borde göra det lönsamt även utan bidrag.

Bidrag är aldrig bra, det snedvrider marknaden och riskerar slå ut annars lönsamma bolag till förmån för inte sällan bedrägliga bidragsutnyttjare.
Bidrag till batterier och värmepumpar är dock två av de saker som jag skulle prioritera om jag satt i regeringen och nödvändigt skulle slösa skattepengar på bidrag.
5
Värmepumpar - Mark/Berg och Sjövärmepumpar. / SV: Problem med AuotTerm TerraMax C9
« Senaste inlägg av hjalle skrivet 12 maj 2024, 21:49:55 »
Hej igen,
jag väcker till liv min gamla tråd om min bvp.
Återigen har bvp börjat varna för Pressostat låg. Det hela började när utomhustemperaturen steg och maskinen endast går ett 1-2 gånger per dygn, främst för varmvatten. När jag resetar alarmet går den igång igen och oftast lyckas den komma igång och fungera bra. Jag startade precis igång den och såg att det var en hel del bubblor i kontrol-glaset och dom bestod åtminstone de 3-4 minuter jag inspekterade.

Hur kan jag komma vidare och vad är jag för alternativ? Att fylla på gas hjälpte ca 1 år men nu är ungefär samma problem tillbaka.
Det enda jag själv kan komma på är att med hjälp av Husdata V60 automatisera reseten av alarmet så maskinen drar igång igen. Finns det någon risk med detta?
7
Installationer / SV: Vibrations
« Senaste inlägg av kWhalp skrivet 12 maj 2024, 21:00:04 »
Hello,
Apologies for the English. I’m in Stockholm but my Swedish is pretty bad still!
My Neighbour had a new air to air heat pump installed a couple of years ago. The unit was faulty and the company returned with a larger unit - but used the same base. This meant that the base of the outdoor unit is pushing against their building. We are a radhus - and joining them. I am getting vibrations through the floor consistent with when the unit starts and stops and while it runs hard - usually more during the 3am- 6am times - more in deep winter. It’s causing me to need time off work due to lack of sleep, stress and exhaustion. The other neighbors have direct el and we switched off our entire house to check it wasn’t something internal. The only other thing is their ventilation - but it’s a smaller fan and in the roof, I don’t think it’s that. Is there anything I can do apart from move - they aren’t receptive to asking them to fix it - it’s not noisy and doesn’t bother them.

Hello!

Is it ground based or wall based?

EDIT: I now saw that it is pushing against the wall.

If it is wall based, you can buy 4 large rubbered damper springs, which will reduce the vibrations to a great extent.

https://www.energibutiken.se/sv/vibrationsdampare/456-vibrationsdampare-webiq.html?SubmitCurrency=1&id_currency=4&gad_source=1&gclid=CjwKCAjw0YGyBhByEiwAQmBEWvw4HlU6MilBWZ1ely6s9CCtiD_CC_EDFRYRdyfAwAmrI0TxXZyYPRoCF6sQAvD_BwE



If it is ground based, you can do the same, and also change the tension/eigenfrequency of the pillars by adding dense weights.



Edit:
Can you take some pictures of the heat pump, and especially the wall-heatpump-point-of-contact.

I hope.you can talk to the neighbour and find a solution!  tummenupp

8
Installationer / SV: Vibrations
« Senaste inlägg av Hastings skrivet 12 maj 2024, 20:49:16 »
Too bad they ar unreceptive - is it possible to offer to pay to remedy the situation så that the unit no longer is in contact with the building .  I know that is not a common solution but since you are losing sleep and income?

 the other way would be to go through Stockholm city
 https://boende.stockholm/storningar-i-din-bostad/buller/
maybe not so popular-  Try calling them for Advice
9
VVS, Acktankar, Radiatorer, Golvvärme / SV: Liten arbetstank till stor inverter?
« Senaste inlägg av nisse175 skrivet 12 maj 2024, 19:24:07 »
Jag har loggat hela vintern så det är nog en bra utgångspunkt. Att få lägre framledningstemp är förvisso vad jag är ute efter (i alla fall fördröjd en liten stund framförallt när det är varmare ute och börvärdet är lägre), men däremot är jag osäker på var framledningstempen ska mätas. Ska man flytta framledningsgivaren till efter den externa cirkulationspumpen? Antar att mina kurvor som jag justerat under vintern annars inte stämmer?

Visst va det så att det var fast flöde nu och sen varva kompressorn efter behov?
Givaren sätter du efter tanken på framledning, före eller efter pump spelar ingen roll.
Förutsatt att flödena blir lika som nu så kanske det räcker att justera upp temp med lika mycket som tempdiff eventuellt minskar.
10
Nibe / SV: Låg varvattentemperatur Nibe F370?
« Senaste inlägg av Josth skrivet 12 maj 2024, 18:10:11 »
Hoppas att du får en ny kompressor med tillhörande delar imorgon! De borde ha med sig en sådan i servicebilen.
Sidor: [1] 2 ... 10 Next

Annonser

Right Block

Vibrationsdämpare
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
Energibutiken.se smarta varor på nätet, leverans till dörren
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Annonspriser

Online just nu!

Ad
Energibutiken.se smarta varor på nätet, leverans till dörren
Besök oss idag
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
140x140vpforum-11.gif
kontakta oss för pris!