0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
tja sugsidan kan du inte mäta trycket på denna pumpen i värmedrift så....trycksidan däremot brukar beroende på utetemp ligga på 32-38bar
Det är bättre att inte kolla trycket alls om man inte vet eller får göra det man gör. Töm stället via A/C-läge om det sitter kvar där ute. Så suger du in gasen före frånkoppling.
motsägelsefullthar du ens läst vad TS gör?
Berätta mer.Ja, ställer fråga som du besvarat och maxar sin sugklocka med högtryck pga handhavandefel, billigt instrument syns i bild, det brukar betyda en sak allt ihop.Låt bli människor, låt bli, vänligt menat.
Eller så var poängen med forumet att man försöker hjälpa varandra?Systemet verkar fungera fint men jag vill gärna lära mig mer, ok?
Du får bleeda på rätt ställe för att få bort luften vid inkoppling, gör man inte det, så får man luft i maskinen. Vacummsuga stället är dock min favorit.Annars om man använder ett ställ rakt ur kartong så är det luft i slangarna. Annat gammalt ställ som man inte använt nyss kan innehålla främmade köldmedium, luft, kvävgas etc som inte ska in i maskinen. I mina ögon, att koppla in blir det lite som blandsaft, oavsett om man börjar med koncentrat eller vatten så blandar dem sig när man håller ihop dem.Avsluta med A/C-läge, det är för att sänka trycket och bara lämna gasform kvar i stället, vätskan som hamnar i slangen under värmeläge och lite i stället om hela huset är öppet försvinner in i maskinen igen vid A/C och avkopplingen blir miljöriktig. Du får mäta underkylning om du vill veta om gasmängden är bra. Du har ungefär samma tryck med rätt och fel underkylning.Bara ett serviceuttag tycker jag är trist också, tråkigt att arbeta på sånna maskiner. Blir sån process att efterfylla under drift. I princip bättre att väga in gasen än att mäta vitalparametrar.
Hamnar ju ingen vätska i slangen i driftsfallet värme! däremot olja i kylläge.du kan inte mäta underkylning på en värmepumpdäremot överhettning i kyllägeskitenkelt att justera fyllningen om man vet vad man gör