Har värmepumpen alltid betett sig sådär eller har problemet kommit med tiden?
Om den har några år på nacken kan det vara värt att dels rengöra inomhusdelen grundligt (tvätta filtren, blåsa igenom kondensorn med tryckluft, ev ta av kåporna och göra rent överallt annars också), och dels kolla att inget hindrar fläkten från att gå för fullt (t ex kärvande lager, fläkthjul som slirar på motoraxeln, ev elektriska fel som gör att motorn inte får upp fullt varvtal).
Om värmepumpen har möjlighet att styras av en tempgivare i fjärrkontrollen (alla tillverkare hittar på var sitt eget namn på den funktionen, den kan t ex kallas I Feel eller något liknande), så prova om den får samma problem även i det läget och om du placerar fjärren en bra bit bort från inomhusdelen.
Vanligtvis är det inget problem att skarva givarkabeln med "vad som helst", men det finns en del saker man kan behöva se upp med och man bör gärna studera hur kretsarna som tar hand om givarsignalen är gjorda innan man börjar skarva.
Om elektroniken i inomhusdelen inte är galvaniskt skild från elnätet utan det kan ligga nätspänning mellan givarledningarna och jord, så måste såklart en utvändig kabel till givaren utföras på starkströmsmässigt sätt och givaren beröringsskyddas ordentligt.
En ingång som bara är avsedd för någon dm kabel till givaren har man förmodligen inte kostat på särskilt mycket störningsskydd, en lång kabel kan fungera som "antenn" och plocka upp störningar från elnät och annat, som ställer till problem för styrsystemet i värmepumpen.
Vissa slags ingångar som är gjorda för att vara mycket strömsnåla och bara lägger på spänning till givaren i korta pulser, kan få mätfel om man ansluter en lång kabel med hög kapacitans mellan ledningarna.
Tänk också på att en del luftvärmepumpar använder tempgivaren i inomhusdelen för avfrostningsautomatiken, om den där Electroluxen gör så, kan det bli problem (t ex att den okynnesavfrostar i onödan eller att den missar avfrostningar och fryser ihop totalt) vid vissa väderförhållanden om du flyttar givaren.