På golvvärme har man väl normalt högre flöde än på radiatorer?
DeltaT ska ju i alla fall vara lägre, runt 4 grader på ett ungefär, beror självklart på hur man dimensionerat, men därikring brukar det ju ligga.
Tycker det är oklart om frågeställaren har golvvärme eller radiatroer.
DeltaT avgörs ju annars av tillförd effekt och avgiven effekt, svårt att säga nåt om 7 grader utan att veta vad den tillförda effekten är, och vilken fram och returtemp som gäller vid mättillfället.
Värms det med en värmepump så skal deltaT ligga på ungefär 7 grader, men ska man vara lite mer exakt så ska ju ett modernt värmeavgivande system vara designat för 10 graders deltaT vid DUT.
Alltså, när du tillför exakt den effekt som huset behöver på årets kallaste dag så skall deltaT vara 10 grader, det är normalt det man dimensionerar rörsystem och flöden för.
En värmepump får normalt högre COP med högre flöde och lägre deltaT, men det kan orsaka strömningsljud i rörsystem som inte är önskvärda, och i extremfallet kan det också orsaka högre slitage på rör, kanske främst i rörböjar.
Om jag inte minns helt fel så hade jag runt 800 liter/h i flöde på mitt system när jag designade det, 175 m2 i Piteå. Radiatorer.
DeltaT 7 grader designade jag mitt system för.