Köpa värmepump?
Spara pengar
Annonsera här
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
Kampanj från Polarpumpen!.
Varför betala dyrt för nåt enkelt?
 

Författare Ämne: Nu är vår Thermia Diplomat TWS 12 igång...  (läst 985 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Marine

  • Lär mig om värmepumpar
  • **
  • Stad/land: Kolmården/Norrköpng/Sverige
  • Antal inlägg: 20
  • Dags för...bergvärme!!!
Nu är vår Thermia Diplomat TWS 12 igång...
« skrivet: 12 april 2006, 14:46:51 »
ja, egentligen startades den igår vid 13-tiden då, så den har värmt oss under natten. Vi har dock en hel del luftningsarbete (sambon har ihärdigt jobbat på det under förmiddagen innan han for till jobbet) kvar. Nu är radiatorerna dock relativt lugna, men vårat enorma element i sovrummet behöver troligen luftas lite mera i alla fall.
Pumpen har gått totalt 8 timmar de senaste 25 timmarna och på det 1 timme för varmvatten, så totalt värme + vv 9 timmar.
Brine in 6 grader och ut 3 grader. Imorgon kommer leverantören och trimmar lite åt oss och ska gå igenom det hela ordentligt (fick en genomgång igår av installatör/rörisen som var på plats). 20 grader inne och nu känns det riktigt behagligt. Tog första badet igår kväll redan  ;D och nu går det minsann inte att bara tappa varmvatten, som vi gjort tidigare för att överhuvudtaget få bada varmt  :P , får då blir det skållad rumpa som gäller  :D.
Vi har ju en bit kvar innan vi har full koll på pumpen och innan det är intrimmat - men vi tror det mesta ser ok ut i alla fall  ;)
Nu ska vi fixa klart papprena och se om vi kan få ta del av konverteringsbidraget  ;) men det blir en bonus i så fall.
Må gott!
Huset: 1½ plans skolbyggnad om 205 kvm byggår 1905, bostadshus sedan 1969 (med en del renoveringsbehov därefter). Högt i tak på huvudplanet - ca 3 metet. Stora och många fönster likaså. Kök renoverat med golvvärme och tvättstuga är på gång också med golvvärme - tänkt konvertera helt till vattenburen golvvärme på huvudplanet.
Nu är bergvärmepumpen igång, start 060411 Thermia Diplomat TWS 12, energin tas ur två borror om 108 meter vardera, totalt 216 meter, och med ett totalt aktivt djup om 212 meter.

Utloggad ortendahl

  • Expert på värmepump
  • ****
  • Stad/land: Danderyd
  • Antal inlägg: 202
SV: Nu är vår Thermia Diplomat TWS 12 igång...
« Svar #1 skrivet: 12 april 2006, 14:55:32 »
Grattis! Själv behövde jag lufta så mycket att luftningsnyckeln hamnade fast monterad på nyckelknippan i fickan.... Det tar ett tag!

Intrimningen av rätt värmekurva kommer inte att vara färdig förrän en bit in på nästa vinter, men nåt roligt ska man ju ha då också.

Christian
Thermia Villa 105 värmer 200 m² i måttligt isolerat souterränghus från 1945.

nibe, ctc, baxi, golvvärme, solenergi Öppnar din e-postklient
 

Lär dig allt om värmepumpar!
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Annonspriser