0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
300m från fast bosättning planerar de här. Faller vindkraftverket omkull är det på hustaket (nästan).
Genomsnittstiden i världen för att bygga ett kärnkraftverk är 7 år.Lär gå fortare nu, om inte trädkramarna blockerar motorvägar och låser fast sig i fordonen!
Lite tankar så här en fredagskväll 😉Jag har inget emot att maxa utbyggnad av Vindkraft och Solpaneler, vore kanon.Kan vi dessutom koppla ihop det med energilagring tex att pumpa tillbaka vattnet upp i våra vattenkrafts magasin eller liknande så ännu bättre. 👍🙏🤟(Magasin finns, pumpar behövs) Skrönan om att det är vindstilla i hela Skandinavien samtidigt stämmer väldigt sällan vad jag kan se, så då ju inte heller i hela Europa.Senaste dagarna har det blåst vindkraft i Norden motsvarande 13 - 16st Ringhals 4, kanon🤟.Men, det är ju så att för att bli fossilfria på riktigt behövs tyvärr lite kärnkraft också, ungefär 100-200st nya behöver byggas i EU.Därutöver behöver vi ersätta alla gamla och därtill ha redundans reserv då de bevisligen havererar lite då och då. Dock, Tyskland vill ju inte ha pga härdsmältorna i Fukushima, bara 25 mil från Tokyo, (alla verkar glömma väldigt snabbt). Funderar därför på placeringar??Kanske några på Gotland eller Bornholm, inte jättenära storstäder, men ändå nära vindkraftsledningarna. Vad vi än tycker, så har vi ju nu röstat för några nya så snart som möjligt.Hoppas vi kör copy paste design så det går snabbt och att vi inte hamnar i massa gyttja av utredningar.
Möllorna planeras byggas där. Vill man inte bo där får man flytta. Börjar bli trångt med alla vindparker här. Önskar minst 3km från mölla till fast boende men då ”finns det ju inte någonstans” att placera dem enligt förespråkare.
Lär väl inte behövas nån speciell typ av folk för att bygga kärnkraft gissar på att det är vanliga byggnadsarbetare elektriker och svetsare som bygger dom också i alla fall när det gäller underhåll är det då vanligt folk enda som skiljer är väl säkerhetskollen.
Men det frågan egentligen handlar om just nu är hur man ska klara energikrisen under de närmaste 12 månaderna.Det finns olika förslag uppe på bordet t.ex. skippad julbelysning, sänkt inomhustemperatur i offentliga byggnader, slopade sanktioner mot Ryssland osv.I Sverige vill man bland annat stänga av fläktar och ventilationsaggregat vad jag har förstått osv.Frågan handlade också om industrin ska prioriteras när det gäller energiförsörjning. Man diskuterade också om att koppla bort privathushållen när brister i energiförsörjningen uppstår så att man klarar av att försörja stora industrier med energi. Men sådana diskussioner tog man inte upp i Sverige nu under valrörelsen.Utomlands diskuterades bland annat att brist på gas och energi generellt skulle kunna leda till att industriföretag måste stoppa sin produktion. Det skulle leda till ökad arbetslöshet och brist på olika varor.
Krisen lär inte vara över på 12 månader och hoppas att vi inte börjar handla med Ryssland igen på ett bra tag. Frågan är väl om det verkligen kommer bli ont om el i Sverige när elen är så dyr kommer många snåla och tex elda mera.