0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Kolla att fläkten snurrar?Kolla om det är mycket is på utedelen?Om dessa är OK så är förångargivaren kass.
Tror inte det är något du kan göra åt det tills den teknikern kommer tillbaka, något blev nog inte rätt vid reparationen i somras.
2025-105-10 grader under utetemperaturen.T1 -7,6T2 49,2T3 43,2T4 4,4T5 87,2T6 41,5T7 -12,3
Tack! Då är det onekligen som jag misstänkte, dvs att förångartempen är knas. Kan en trasig givare som visar fel förångartemp göra pumpen ineffektiv?
Ja, den kommer då avfrosta mycket i onödan vilket sänker effektiviteten.
Det finns inga reglerande funktioner under drift som har koppling till temperaturgivare. Avfrostningen startar först efter tiden man kan ställa in på cirka 45 minuter. Ofta lagom påfrysning tills dess. Vid varmt väder avfrostar den när det inte behövs dock, fattas relevanta reglerfunktioner/inställningsområde.Men det finns en expansionsventil, den sitter före förångaren. Den reglerar termiskt med en bulb på röret - en mekanisk temperaturgivare efter förångaren för att justera flödeshastigheten. Expansionsventilen har även en tryckledning till en punkt efter förångaren för tryckutjämning för reglermembranet.Stryper expansionsventilen för mycket blir förångningstemperaturen låg. Går expansionsventilens kapillärledningsanslutna bulb sönder blir förångningstemperaturen låg. Sitter bulben inte fast så den leder värme bra så blir förångningstemperaturen högre.Kan vara värt att kika på kapillärröret som ligger som en spiral, det går sönder snabbt om det ligger och skaver med vibrationerna.Löds inte systemet vid reparation med kvävgas blir det massa flagor kopparoxid inuti som kan ställa till med problem. Skräpet färdas i flödets riktning. Men man får ju hoppas att det gjorts rätt.Är det gasbrist så saknar systemet förutsättningar att fungera, så det är bra att väga upp gasen tidigt i felsökningen när den fungerade innan. Läcksökning innan dess.