Bor i ett hus från 1933 på 90kvm bottenyta med övervåning (inte så stor då det är snetak på hela övervåningen, så bara ca 2m bredd i mitten som har full ståhöjd) samt en källare under en del av huset, ca 30 kvm. Krypgrund under resten.
Hela huset totalrenoverades av förra ägaren för ca 8-10 år sedan med 5cm tillägsisolering både på ut och insidan samt alla fönster byttes till bra Elitfönser och dörrarna blev bytta med. Och alla ytskikt både på insida och utsida är nya. Nu är huset lite för litet för oss då vi är 2 vuxna och 2 barn och saknar ett sovrum just nu. Vi planerar att göra en tillbyggnad på 60kvm som kommer vara öppen till nock på 2/3 delar och ett rum på övervåningen på 1/3 av tillbyggnaden.
Samtidigt har vi även sökt bygglov för ett garage på 70kvm.
I dagslägen har vi en luf/luft värmepump i huset (från 2020) som vi nästan klarar oss på. Sitter elelement i 2 rum på bottenvåningen och ett rum på övervåningen. Det är nästan bara riktigt kalla dagar vi behöver stöttning från elelementen annars klarar vi oss nästan bara med luft/luft värmepumpen. Samt i källaren sitter det elelement med som går ganska mycket då det är en varm källare. (badrummen har elgolvvärme)
Min fundering nu när vi ska bygga till är att lägga golvvärme i tillbyggnaden och även i garaget. Sätta en luft/vatten anläggning i garaget med en kulvert in till källaren i huset (garaget hamnar 4.5m från huset). Och kanske sätta en vatten/fläktkonvektor (heter det så?) i källaren, och kanske försöka få upp något element i några rum i bottenvåningen för att ersätta elelementen. Samt försörja golvvärmen i tillbyggnaden.
Låter det rimligt eller är det något jag tänker fel? Luft/luft som vi har nu ska den vara kvar eller är det bättre att sätta in element? (fast vill hellst inte ha element i vardagsrummet nu när väggarna är så rena). Luft/Luften kommer behövas flyttas om den ska vara kvar eftersom tillbyggnaden hamnar på den väggen där den sitter nu.
Taksam för ideer eller andra förslag.