0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
fukten försvinner vid vakuum genom att trycksänkningen samtidigt sänker kokpunkten för vatten och det därigenom kokar bort. Analogt med att det viktigaste med vakuumsugning är att få bort fukten.
Ja, trycksänkningen sänker kokpunkten. Men vid avdunstning så krävs fortsatt värme.Avdunstningen tar värme från det som återstår och sänker därmed temperaturen på resterande vätska (om inte tillräckligt med energi tillförs under tiden) och till sist riskerar det att frysa till is. När is väl har formats så kan det på trycket under vakuumpumpningen se ut som att allt är bra, men viss is ändå bestå i rören. För att sublimera is till gas krävs att värme tillförs, inte bara att man suger med vakuumsugen. Is som sedan om det får vara kvar ställer till problem för livslängden på kompressorn.Definitivt inte ett icke-problem. Men med väl tillslutna rör så är risken ändå låg.
sorry detta är helt fel
Nej, det jag skriver är i teorin definitivt inte fel, det är fråga om termodynamik.Dock är verkligheten inte så svart och vit som teorin, så därför är det inte alls säkert att det blir problem. Särsklit inte om man låter vakuumsugningen pågå i många timmar och det är varmt i det utrymme där innerdelen monterats.När vi installerade vår första värmepump från Daikin i november 2019, så framförde till och med Daikin Sverige detta argument för att om möjligt undvika installera värmepumpar när det är kallt ute.Installatören å sin sida ville för arbetsmiljöns skull inte göra installationen vid minusgrader utomhus.
Man blir lite konfunderad på den installatören som för arbetsmiljöns skull inte vill göra installationer om det är minusgrader ute om jag tolkar det rätt.Om han nu sålt och installerat en värmepump och då självklart när det var plusgrader ute för arbetsmiljöns skull och kundens värmepump behöver reparation av någon anledning i december när det troligen är minusgrader ute måste han/hon då vänta i kanske flera månader tills det är plusgrader ute innan åtgärd?
det finns många anledningar till att inte installera kylanläggningar i regn eller minusgrader.Vad som hände i filmen var att avkokningen slutade pga is-skorpan frågan är hur mycket vatten han kokade bort innan?is förekommer rikligt i rymden och där är det ju inget tryck heller.jag tror heller inte att någon sätter ihop ett kylsystem som helt eller delvis fullt av vatten.så i slutänden så förblir det en ickefråga.
Precis som du skriver så är luft/luft ett komplement till befintlig värme så det är oftast inte samma panik som om en luft/vatten eller bergvärme stannar då det varken finns varmvatten eller värme.MEN nu monterar tyvär många bort sina elradiatorer för dom är fula och då blir det även panik med luft/luft, och det tar oftast någon dag eller två att få hem ett kretskort eller vad det kan vara så strular .