Click Here!
Click Here!
Annonsera här
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
Kampanj från Polarpumpen!.
Varför betala dyrt för nåt enkelt?
 

Författare Ämne: Olika besked om köldmedel  (läst 1187 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Christer

  • Nybörjare
  • *
  • Antal inlägg: 1
Olika besked om köldmedel
« skrivet: 20 september 2004, 21:10:22 »
Står i begrepp att skaffa en luft-luft (fast har inte ännu avskrivit tanken på bergvärme). Har noterat att det finns billigare och dyrare pumpar. Sammanfattningsvis ligger Toshiba, Mitsubishi och Panasonic på en total installationskostnad på 20.000-25.000 kr. Det är då konvektorpumpar med R410 som köldmedel.

Har även varit i kontakt med representanter för billigare pumpar, exempelvis Nordic Air. De kör med ett äldre köldmedel R407. Ett påstående som framförs från dem är att pumpar med detta köldmedel, 407, är effektivare vid lägre temperaturer. När jag sagt detta till representanter för nyare japanska pumpar med R 410 går de nästan i taket och hävdar att detta är skitprat.

Jag har följande funderingar:

1  Är 407 sämre=mindre effektivt räknat på årsbasis?
2  Är det bättre att välja exempelvis Panasonics mindre pump (5 kw) än att välja den större på drygt 6 kw. ( 1 1/2 plans Villa från 1979 / Total boyta uppe och nere 155 kvm inkluseve alla utrymmen. /Tot förbrukning per år 25.000 kwh inkl. allt. Detta har sagts mig. (Pumpen arbetar effektivare när den går mera.)
3  Kan man säga att det föreligger någon egentlig kvalitetsskillnad mellan de mest kända japanska märkena, typ Panasonic, Toshiba och Mitsubishi?

Christer

nibe, ctc, baxi, golvvärme, solenergi Öppnar din e-postklient
 

Lär dig allt om värmepumpar!
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Annonspriser

Online just nu!