0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
möjligen kan man kanske får ut exakt hälften genom att trycka på med tryckluft i ena slangen och pumpa i andra, detta går tills luften når botten av slangen.
Vad behöver du informationen till?Det som är intressant är temperaturen på brine när det är som kallast ute?Har du nån siffra på vad du har sett som kallast?Men att använda detta för att gissa längden blir inget exakt direkt.Att försöka pumpa slangen torr tror jag inte på, möjligen kan man kanske får ut exakt hälften genom att trycka på med tryckluft i ena slangen och pumpa i andra, detta går tills luften når botten av slangen.Men detta blir inte exakt heller, man måste ha koll så man märker när luften kommer upp i andra änden, gissar att det kommer luft/vätska blandat då.Vissa slangar kan ha en måttangivelse på slangen, men jag rekommenderar inte att lyfta i den.
Kommer inte kollektorn upp som en raket då? Kollektorn får då en lyftkraft på ytterligare 194 kg om/när den är 200 meter.
Det går att mäta hur lång tid det tar för köldbäraren att gå ett varv i slingan. Ingående köldbärartemperatur sjunker markant efter ett varv om temperaturgivaren sitter på ett metallrör. Från det kan man beräkna hur många meter slang köldbäraren genomlöpt.