Click Here!
Annonsera här
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
Kampanj från Polarpumpen!.
Varför betala dyrt för nåt enkelt?
 

Författare Ämne: Nibe S1255 - Extra värmeslinga  (läst 276 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Svansen365

  • Lär mig om värmepumpar
  • **
  • Antal inlägg: 11
  • Är äntligen ägare till en bergvärmepump :-)
Nibe S1255 - Extra värmeslinga
« skrivet: 10 februari 2020, 10:48:25 »
Hej

Jag har en fråga som jag verkligen behöver hjälp med. Jag håller på att bygga ett hus på 2x 100m2 och i den har jag en helt nyinstallerad Nibe S1255 (3-12kW) med ingjuten LK golvvärme på bägge våningarna. Bergvärmehålet är 250m djupt och huset är väldigt bra isolerat.

Saken är den att jag har en 40m2 sjöbod som ligger 60m från detta hus. I dag så värms denna sjöbod upp med LK golvvärme och en liten ”provisorisk” elpanna på 3-6kW med bimetalltermostat. Om någon av de 3 rumstermostaterna kallar på värme så startar cirkulationspumpen efter 2 min. Som vi använder den nu så kör vi hållvärme med golvvärmen och sedan eldar vi i braskaminen när vi bor där.

Den finns dock en isolerad kulvert mellan dessa huskroppar. Tanken är att jag även skall kunna värma upp sjöboden med denna Nibe bergvärmepump, dock bara golvvärmen. Jag behåller befintlig beredare för varmvatten. Min tanke är att köpa LK´s värmeväxlarpaket 10 och att cirkulera en glykolblandning ner till sjöboden och alltså koppla värmesidan till pumpen uppe i huset. När någon givare i sjöboden vill ha värme så startar cirkulationspumpen i detta system….precis som nu alltså men värmen skall komma från Nibe pumpen isf elpannan.

Det jag funderar över är ju om värmen från pumpen blir för låg i det vanliga systemet. Jag har ju en framledningstemperatur på max 21-22 grader. Jag skulle ju vilja skicka ner åtminstone 30-35 grader som värmepannan som sitter där nu är inställd på. Går det att få till på en Nibe S1255? Det finns ju olika tillbehör som heter Pool 40 samt shutgrupper EVS 40/41m.m. Behöver man ha nåt sånt också eller finns det andra lösningar?

Det enda jag vill är alltså att bervärmepumpen skall köra en kort slinga med 30-35 grader vatten till värmeväxlaren som sitter i samma rum så att jag kan cirkulera ner värmen på andra sidan värmeväxlaren till sjöboden.

Stort tack för svar ! 😊

// Svansen

nibe, ctc, baxi, golvvärme, solenergi ppnar din e-postklient
 


Annonser

Vibrationsdämpare
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
Energibutiken.se smarta varor på nätet, leverans till dörren
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Annonspriser

Online just nu!

Click Here!
Annonsera här
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
Kampanj från Polarpumpen!.
Varför betala dyrt för nåt enkelt?

Use CS Theme