Tänk på att den ström generatorn kan ge varierar med både temperatur och motorvarvtal. Generatorn brukar lämna märkström vid 2/3 av dess tillåtna maxvarvtal.
Enklaste sättet att kolla om den räcker till är ju annars att mäta spänningen i bilens elsystem, så länge den håller sig på det värde laddningsregulatorn vill reglera på (omkring 14 V, som regel temperaturberoende, dvs lite högre vid sträng kyla och omedelbart efter kallstart, lite lägre vid varmt väder och efter flera timmars oavbruten körning), så har generatorn inte nått gränsen för den ström den kan leverera.
Kolla också att det inte finns några störande spänningsfall mellan generator och batteri, med all belysning igång och motorn på så högt varvtal att generatorn laddar för fullt, kan man tillåta 0,3 V mellan plus på generatorn och batteriets pluspol , 0,2 V mellan generatorns stomme och batteriets minuspol (mät gärna också mellan generatorns stomme och karossen för att avslöja ev spänningsfall där). Ännu lägre spänningsfall är naturligtvis ingen nackdel.
Beroende på batteriets laddningstillstånd så kan det ju också dra mer eller mindre laddström för tillfället.
De flesta LED-ramper drar konstant effekt, dvs att om spänningen till den sjunker, så ökar strömmen men ljusstyrkan behålls konstant. Om spänningen sjunker FÖR lågt, så börjar strömmen och därmed också ljusstyrkan sjunka igen. Jag har mätt på två LED-ramper, den ena visade sig ha brytpunkten vid ungefär 10 V, den andra vid 14 V. Den senare rampen hade så klen anslutningskabel att bara i den blev det ett spänningsfall på uppskattningsvis 0,7 V. Det är brukligt att effektvärdet som anges i reklamen är lite "saltat", det vanliga för både LED-ramper och t ex arbetsbelysningar med LED är att de drar 70-80 % av den uppgivna effekten.