Click Here!
Annonsera här
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
Kampanj från Polarpumpen!.
Varför betala dyrt för nåt enkelt?
 

Författare Ämne: Ny F2120-12 med VVM310 ingen värme och avrostar hela tiden.  (läst 551 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad LKC10

  • Nybörjare
  • *
  • Stad/land: Uppsala
  • Antal inlägg: 7
  • Kön: Man
Hej börja få slut på uppslag och önskar hjälp från forumet.

Har under hela dagen försökt få igång nya pumpen att producera värme framförallt till varmvatten. Men får ingen värme alls och den avfrostar hela tiden. Inga aktiva larm.

utetemperatur BT1    13.9°C
varmvatten laddning BT6    27.6°C
varmvatten topp BT7    27.6°C

2019-07-30 20:25:03    Avfrostning pågår
2019-07-30 20:11:30    Avfrostning pågår
2019-07-30 19:57:58    Avfrostning pågår
2019-07-30 19:44:26    Avfrostning pågår
2019-07-30 18:38:27    Avfrostning pågår
2019-07-30 18:24:30    Avfrostning pågår
2019-07-30 18:16:01    startar

Bifogar en logg för sista timmen 10sec upplösning.

Inloggad Carl N

  • Manual-nörd
  • Guldmedlem
  • Dignitär inom värmepump
  • ******
  • Antal inlägg: 23766
  • Kön: Man
  • Alien snowman.
Kan du logga givare BT16 också, om den spökar så förklarar den läget.
Huset: NIBE 1215-5, 120 m aktivt borrdjup, 127 m2 boyta 53 m2 biyta, suterräng byggt 1970. Tidigare 2,5 kbm olja/år, huset tilläggsisolerat i samband med VP-installationen. FST34+1 som frikyla.
Ca 5500 kWh i drivenergi för VP-drift, ca 5500 kWh HH-el + komfortgolvvärme i snitt/år.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Fritidshuset, NIBE 1245-8, 160 m aktivt borrdjup, ca 150 m2 boarea + en liten källare från 1912.

Utloggad LKC10

  • Nybörjare
  • *
  • Stad/land: Uppsala
  • Antal inlägg: 7
  • Kön: Man
SV: Ny F2120-12 med VVM310 ingen värme och avrostar hela tiden.
« Svar #2 skrivet: 30 juli 2019, 21:55:35 »
Kan du logga givare BT16 också, om den spökar så förklarar den läget.

Den finns med i loggen med bifogar en bild med graf på BT16 för samma period som log filen.

Inloggad Carl N

  • Manual-nörd
  • Guldmedlem
  • Dignitär inom värmepump
  • ******
  • Antal inlägg: 23766
  • Kön: Man
  • Alien snowman.
Jag öppnade filen lite fel så kolumnerna hamnade fel.  DSdascxas

Men givaren visar säkert rätt, min gissning är att fläkten står stilla.
Så fort den börjar jobba toksjunker temperaturen på förångaren till minusgrader vilket inte borde ske om fläkten blåser genom förångaren.
Huset: NIBE 1215-5, 120 m aktivt borrdjup, 127 m2 boyta 53 m2 biyta, suterräng byggt 1970. Tidigare 2,5 kbm olja/år, huset tilläggsisolerat i samband med VP-installationen. FST34+1 som frikyla.
Ca 5500 kWh i drivenergi för VP-drift, ca 5500 kWh HH-el + komfortgolvvärme i snitt/år.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Fritidshuset, NIBE 1245-8, 160 m aktivt borrdjup, ca 150 m2 boarea + en liten källare från 1912.

Utloggad perra83

  • Dignitär inom värmepump
  • *****
  • Antal inlägg: 802
  • Kön: Man
  • FLVP
Ja fläkten va min första tanke oxå!
Götenehus -85 155m2 1,5 plan
FLVP Nibe 410P -08
Cronspisen 3m3 ved/år
LLVP Panasonic HZ9RKE-5 -17
Acetec PD-250 -14
Verklig årsförbrukning enligt elleverantör 10898 kWh
Tot förb
2018 12019 kWh
2017 13356 kWh Luftvärmepump juni
2016 14151 kWh Elektrisk golvvärme i badrum mars
2015 13292 kWh Monterat rumsgivare till 410P
2014 12627 kWh Acetec 250 installerad november
2013 12857 kWh
2012 13415 kWh Köpte huset i maj
2011 12990 kWh
2010 18348 kWh

Utloggad LKC10

  • Nybörjare
  • *
  • Stad/land: Uppsala
  • Antal inlägg: 7
  • Kön: Man
SV: Ny F2120-12 med VVM310 ingen värme och avrostar hela tiden.
« Svar #5 skrivet: 31 juli 2019, 20:39:57 »
Felsökt lite mer idag och säkringarna är hela, dock stämmer inte manualen längre då F5 är ersatt med en fast ledning på kretskortet  :)

En intressant notering var dock att enheten brummar(finns i början på filen) och drar ca 2.4A på samtliga faser hela tiden, även om manöver FC1 är avslagen och kretskortet svart.

När jag slår på säkerhetsbrytaren så gör den ett gäng försök med något klickande enligt enligt bifogad fil ca 12s in därefter så startar kompressorn igång och inom 1-3min slår fläkten igång, därefter går allt i 2-5 minuter för att sedan gå in i avfrostning. Man hör hur kompressorn pyser till och fläkten slutar snurra.

Kan det va brist på soppa i den?

Utloggad lödläckan

  • Expert på värmepump
  • ****
  • Antal inlägg: 386
 fläkten har svårt att gå igång samt går för sakta och då går systemet in i avfrostning.
« Senast ändrad: 01 augusti 2019, 17:57:56 av lödläckan »

nibe, ctc, baxi, golvvärme, solenergi ppnar din e-postklient
 


Annonser

Vibrationsdämpare
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
Värmepumpar i Stockholm
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Annonspriser
Click Here!
Annonsera här
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
Kampanj från Polarpumpen!.
Varför betala dyrt för nåt enkelt?

Use CS Theme