Ad
CitCop - Värmepumpar med installation i hela Sverige
Besök oss idag
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
Kampanj från Polarpumpen!.
Varför betala dyrt för nåt enkelt?
 

Författare Ämne: Felsökning - värmepump Thermia stannar pga högtryck löst  (läst 771 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Bertil99

  • Nybörjare
  • *
  • Antal inlägg: 6
Hej!

Jag har en värmepump som stannar pga högtryck löst. Jag har gjort rent smutssilen samt luftat samtliga element inklusive golvvärmen i badrummet och luftningsventilerna ovanpå värmepumpen, men det hjälper inte.

Så länge värmepumpen endast värmer varmvatten är det inget problem. Då stannar den inte, men så fort den sätter igång och ska försöka värma upp slingan i huset, stänger den av sig efter ett kort tag. Ställer man på att enkom tillsatsen ska vara på, får jag inget felmeddelande.     

Jag funderar på om det kan vara problem med något element, att flödet stoppar upp på något sätt. Hur felsöker man det här? Ska man stänga av termostaten på samtliga element och sedan sätta på ett i taget eller hur felsöker man lättast? Eller kan det trots allt finnas luft kvar i systemet någonstans trots luftning?
youji

  • Gäst
youji
SV: Felsökning - värmepump Thermia stannar pga högtryck löst
« Svar #1 skrivet: 16 mars 2019, 10:28:46 »
Oftas så är det flödet som påverkar men börja med att ta bort frontplåten och till vänster ser du cirkulationspumpen till värmesystemet.Om du följer röret upp bakom displayplåten och trångt är det så kommer du upp til växelventilen.På växelventilen sitter det en liten arm som du kan trycka nedåt och den ska inte gå lätt och den ska fjädra tillbaka själv.Alternativ 2 är att du tar bort displayplåten med dom 4 toraxskruvarna och nu ser du växelventilen och titta på armen nedanför så sitter det en liten knapp som du trycker in och vrider MOTURS så lossnar ställdonet och du ser insatsventilen som är själva grundproblemet och tryck hårt några gånger uppefrån med en skruvmejsel några gånger om den har kärvat fast.

Kolla om cirkulationspumpen fungerar genom att ta bort mässingskruven (och det kommer inte spruta vatten) och lys med en ficklampa för att vara säker på att den snurrar.Vet inte hur många gånger vi har fått svar från kunder när vi frågar om cirkulationspumpen fungerar att dom hör/känner att den snurrar fast den har fastnat.

Börja med dessa åtgärder och du behöver inte stänga av vare sig vatten eller värmepump för att kontrollera dessa åtgärder utan kolla bara så den inte tänker göra varmvatten.

nibe, ctc, baxi, golvvärme, solenergi Mer n 20 rs erfarenhet av vrmepumpar
 


Annonser

Right Block

Vibrationsdämpare
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
Energibutiken.se smarta varor på nätet, leverans till dörren
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Annonspriser

Online just nu!

Ad
CitCop - Värmepumpar med installation i hela Sverige
Besök oss idag
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
Kampanj från Polarpumpen!.
Varför betala dyrt för nåt enkelt?