Click Here!
Annonsera här
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
Kampanj från Polarpumpen!.
Varför betala dyrt för nåt enkelt?
 

Författare Ämne: 3:e vintern med luftvärmepump - erfarenhet och vad jag skulle göra om  (läst 3315 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Chippe

 • Kan värmepumpar
 • ***
 • Antal inlägg: 89
 • Värmepump eller värmepumpar?
Nu efter 2 år med luftvärmepump blir nästa helt klart en golvmodell och förmodligen 2 innedelar då jag är missnöjd med min installation och jag ska även berätta varför man ska anlita någon från forumet vilket jag hade tänkt göra men nappade på ett erbjudande som dök upp.

Jag var osäker på placering men beslutade ändå att ha min FH35 på väggen precis som grannen men installatören tyckte det var så fult och föreslog under fönstret. Golvet skulle då även bli varmt och bra. Jag fick möblera om men hade valt en golvmodell om jag vetat att den ändå skulle hamna under fönstret för idén fanns. Problemet med att ha väggmodell lågt är att golvet torkar och drar ihop sig och det bildas glipor. Plankorna känns konkava, detta minskas dock på sommaren då golvet expanderar men jag vågar inte lägga nytt dyrt golv som var planerat så min renovering har ännu inte gjorts sedan 2016 då pumpen installerades. Tänk på vad för golv du har om pumpen sitter lågt.

Installatören sa inte att ett stort problem med att linda rör bakom utedelen är att det blir mycket is bakom. De 50 cm rör som är synliga som kommer ut från väggen till utedelen borde oxå ha lagts i plastkanal som hos grannen för syns skull. Det blir faktiskt is mellan utedelen och husfasaden vilket skapar oljud. Detta löses med ett tak iof vilket man ändå kanske vill ha men funderar på om inte luftflödet är bra mycket sämre med tak och massa rör bakom utedelen. Kanske inget problem.
Nu är det dags för service för en kostnad på 2000:- för att man ska få 5 års garanti (annars 3 år?). Tycker installationsfirman är något inkompetenta och de lär knappast flytta om installationen och den totala kostnaden lär bli en del så jag beslutar att leva med installationen och rengör själv istället och kör så länge det håller. Har ändå sett hur man plockar isär för en fullständig rengöring, garantin uteblir dock.

Detta var min första pump och det jag lärt mig är att man ska använda mig av en installatör från detta forum som brinner för värmepumpar som även gör ett hembesök innan installation alternativt diskuterar med dig innan installationsdagen. Dock skulle jag inte rekommendera FH35 annat än för pris/prestanda då iaf min har märkliga ljud där själva luftflödet är det man stör sig minst på (läge 2 & 3). Måste lägga till att jag förmodligen hör bättre än de flesta och är känslig för ljud. Visst, allt går i cykler och den har sin stund då det bara strömmar fin luft men den har även sina stunder där det låter som man spolar vatten med luft i rören hårt och knäppningar som man vaknar av. Jag sover ca 5-6 meter ifrån med nästan stängd dörr. Tycker dock knäppningarna minskat detta år, alternativt har jag kommit upp i åren  :)
Nästa version blir helt klart en golvmodell i kombination med en på övre våningen då värmen inte kommer upp när det blir en viss temperatur ute. Gissar på att 2 innedelar med en utedel är mest energisnål?
Funderar annars på att skaffa en till på övervåningen, då borde jag även kunna köra båda på fläktläge 2 istället för 3. Alternativt skicka ut FH35 om något år och skaffa en med två innedelar.

Jag var fixerad över att få så låg energikostnad som möjligt och trodde att en innedel skulle räcka och vara bäst som alla andra har på gatan har. Jag hade 17500 kWh/år och närmsta grannen med likadant hus 10000 kWh/år med en 10-årig Panasonicpump. Nu är min beräknade årliga kostnad på ca 13000 kWh så jag är ganska nöjd. De flesta ligger runt 15000 kWh men de har också andra hus och värmekällor som värmegolv som inte jag har. Hade nog själv legat där om jag inte stängt igen halva huset (dörrar) på övre våningen under vintern. Jag kör enbart med en FH35 (börvärde 22-24) och ibland ett element på övre våningen. Ligger på 17-22 grader på övre plan beroende på utetemperatur och om element används.

1. Använd installatör från forumet och diskutera vilken modell och placering
2. Kör två innedelar om du har två våningar. Räkna inte med att en innedel på nedervåningen räcker för hela huset trots att grannen säger att det går bra. Det kan vara så att värmen stiger jättebra men bara när det är lite varmare ute. Det går att brassa på ordentligt med luftvärmepumpen så att det för det mesta blir ok temperatur på övervåningen men då blir det tokigt varmt på nedre plan.
3. Överväg golvmodell om placering känns knepig.
4. Undvik rörhärva bakom utedelen och skaffa tak. Mina grannar verkar klara sig utan tak men de har heller ingen rörhärva.

Ska tillägga att mycket beror på planlösning och en innedel kanske räcker om den sitter centralt i huset nära trappan. Min gör inte det men blåser nästan direkt mot den, dock går det knappt att vinkla luftströmmen i sidled. Jag hade nog fått schysst värme på övre plan om den hängt precis framför trappen samt gått i fläktläge 4 men räkna inte med att det är behagligt att vara i samma rum då.

Jag kanske inte har rätt i allt men det är min uppfattning.

« Senast ändrad: 14 februari 2019, 16:32:43 av Chippe »

Utloggad TS Comfort AB

 • I branschen
 • Dignitär inom värmepump
 • *****
 • Stad/land: Nykvarn
 • Antal inlägg: 6677
 • Kön: Man
 • Säljer och installerar värmepumpar
  • www.tsfs.se
Mitsubishi Electric Sverige har inget servicekrav för att få 5års garanti så det måste vara något din återförsäljare har lagt in själv ?

Får du stötande knäppningar i innerdelen får du be återförsäljaren byta eller smörja en plastdetaljer på vänster sida om innerdelen om det är därifrån knäppningarna kommer.

Mycket viktigt att vingarna är låsta rakt fram vid låg placering , nu kanske den är lite väl lågt placerad om det är trägolv .

Kabel bakom innerdelen ?

Gurgel och lite ljud genom innerdelen kommer nog mer eller mindre på alla modeller beroende på vilken fas den är i.
Hör man extra bra är llvp kanske inte bästa alternativet  ;)

Jämföra förbrukning mot grannar och bekanta är väldigt svårt även om planlösning är lika eller snarlika och tvivlar på att en gammal panasonic skulle vara mer effektiv  ;)

Funderar du på att montera en på övervåningen kanske denna ska flytta upp ?

Lite kul att läsa upplevelser efter en viss tids drift med lite bra funderingar  tummenupp
Företaget har bytt bolagsform 20070101 från tidigare TS Fastighetservice till nuvarande TS Comfort AB
Se www.tsfs.se för aktuellt utbud av luftvärmepumpar och Poolvärmepumpar.
Våra luftvärmepumpar kommer från dom Svenska Generalagenterna och har därmed 5 års totalgaranti. Vi säljer enbart luft/luft värmepumpar inkl installation och då inom vårat installationsområde Södra Stockholm/Södermanland med lite omnejd.
Kontakta oss för kostnadsfritt hembesök för förslag på märke och modell som är lämplig för just eran fastighet.

Utloggad Chippe

 • Kan värmepumpar
 • ***
 • Antal inlägg: 89
 • Värmepump eller värmepumpar?
Hmm, ja det där med service var något jag läste mig till  tummenupp

Vad jag än skrivit så är kabel = rör  ::) och endast rör bakom utedel.

Ok, då kanske jag upplever oljud med de flesta modeller så får lägga till ett plus till FH35:an. Den kan gurgla men det är mer "flygplansljudet" jag kan störa mig på. Om du härmar susljudet du hör när du sitter på flygplanet så vet du. Har även hört ungefär samma ljud ur vattenledningar, tror det då är luft och vatten som strömmar. Jaja, detta är kanske något alla modeller har.

Ja, kanske man kan flytta upp nuvarande men det uppstod ett problem då en fiberdosa istallerades under innedelen. Jag vill ha dosan på annat ställe då eventuellt en golvmodell ska sättas upp men killarna ville verkligen inte placera den på annat ställe. Finns dock en möjlighet att jag kan flytta på den själv för att sen ta in en fibernisse som svetsar ihop fibern igen. Vi får se hur det blir framöver.
« Senast ändrad: 06 februari 2019, 14:46:14 av Chippe »

Utloggad TS Comfort AB

 • I branschen
 • Dignitär inom värmepump
 • *****
 • Stad/land: Nykvarn
 • Antal inlägg: 6677
 • Kön: Man
 • Säljer och installerar värmepumpar
  • www.tsfs.se
Jag vet inte hur just din låter så svårt att svara på om du har onormalt med gurgel/porlande ibland  ;)
Åker ibland och lyssnar på ”oljud som är helt olidligt” men jag hör oftast bara luftljudet och en del tycker även lågt luftflöde är kraftigt störande så oljud är en definitionsfråga  tummenupp

Har du någon form av rörsling bakom utedelen eller är det bara en ”raksträcka” med rören ?
Ett tak är dock bra om takutsprånget inte ger tillräckligt med skydd så man slipper snödrev bakom utedelen
Företaget har bytt bolagsform 20070101 från tidigare TS Fastighetservice till nuvarande TS Comfort AB
Se www.tsfs.se för aktuellt utbud av luftvärmepumpar och Poolvärmepumpar.
Våra luftvärmepumpar kommer från dom Svenska Generalagenterna och har därmed 5 års totalgaranti. Vi säljer enbart luft/luft värmepumpar inkl installation och då inom vårat installationsområde Södra Stockholm/Södermanland med lite omnejd.
Kontakta oss för kostnadsfritt hembesök för förslag på märke och modell som är lämplig för just eran fastighet.

Utloggad Chippe

 • Kan värmepumpar
 • ***
 • Antal inlägg: 89
 • Värmepump eller värmepumpar?
Jag överlever men tror det är som du säger en definitionsfråga och man vänjer sig allt mer och uppskattar värmen och besparingen. Kan säga att luftvärmepumpen var nödvändig då elöverföringskostnaden gått upp galet mycket under åren. Rätta mig om jag har fel men det har väl kritiserats och regeringen har sett till att energibolagen måste minska kostnaden då ökningen varit oskäligt hög.

Jag har en kort snutt som går till utedelen med ca 2,5 meter rör bakom utedelen. Ja, tak är nödvändigt om man har rör bakom som hos mig men det kan vara bra ändå tror jag. Man undviker då snö som smälter och blir till is när det rinner ned fast det vet ju du. Hindrar både in och utblås.
Jag satte upp ett tak men ska bygga ett bättre med gott avstånd till utedelen. Har märkt att ena sidan blir väldigt isig om det snöar och vinden ligger på. Har inget takutsprång på huset men ska bygga det när jag lägger om takplattorna.
« Senast ändrad: 06 februari 2019, 15:14:10 av Chippe »

Utloggad TS Comfort AB

 • I branschen
 • Dignitär inom värmepump
 • *****
 • Stad/land: Nykvarn
 • Antal inlägg: 6677
 • Kön: Man
 • Säljer och installerar värmepumpar
  • www.tsfs.se
Hade dom färdiga konkade rörlängder med sig eller varför lägga ett sling på 2,5m bakom innerdelen ???
Kan tänka mig att det ger större chans till snöbildning och borde även se lite märkligt ut !!

Blåst och snö i sidled är ingen höjdare och efter sista snöovädret är det säkert många som fått ett snödrev på sidan som utedelarna inte når att avfrosta bort och man bör manuellt ta bort det.
Företaget har bytt bolagsform 20070101 från tidigare TS Fastighetservice till nuvarande TS Comfort AB
Se www.tsfs.se för aktuellt utbud av luftvärmepumpar och Poolvärmepumpar.
Våra luftvärmepumpar kommer från dom Svenska Generalagenterna och har därmed 5 års totalgaranti. Vi säljer enbart luft/luft värmepumpar inkl installation och då inom vårat installationsområde Södra Stockholm/Södermanland med lite omnejd.
Kontakta oss för kostnadsfritt hembesök för förslag på märke och modell som är lämplig för just eran fastighet.

Utloggad Chippe

 • Kan värmepumpar
 • ***
 • Antal inlägg: 89
 • Värmepump eller värmepumpar?
Kommer faktiskt inte ihåg. Gissar på att han kunde bestämma längd då minst 5 meter ingick i priset men minst 3 meter bör väl rören vara?
Har för mig att han sade så.

Utedelen skulle kunna flyttas åt vänster och då hamna till vänster om ett fönster istället för till höger om det. Då får man en rak rördragning om det nu är värt att få raka rör?
Fast då måste jag köpa kanaler också var man nu hittar det vilket hade ingått.

Så här ser det ut. Jag tycker man kan göra en snyggare installation då jag jämfört med grannarna. Hos grannen bredvid som har pumpen på samma ställe har de kört med kanal på den korta biten. Han har dock ingen rullad kabel utomhus då han har längre sträcka på inomhus vilket min installatör tyckte var en dålig idé. Kan väl hålla med om att det inte är snyggt med rördragning inomhus iof.

Om det är tillåtet skulle röret kunna gömmas bakom plåten där den och kablarna kommer ut från väggen.


Utloggad TS Comfort AB

 • I branschen
 • Dignitär inom värmepump
 • *****
 • Stad/land: Nykvarn
 • Antal inlägg: 6677
 • Kön: Man
 • Säljer och installerar värmepumpar
  • www.tsfs.se
Ja den installationen kanske man kan ha lite åsikter om.

Ser ut som om den där slingan med rör nästan går nedanför utedelen och hamnar väl då i isen som bildas där under utedelen.
Baksidan blir väldigt svår att hålla ren från dels eventuell snö och is samt löv och annat skräp.
Lite snö och is på baksidan så blir det dessutom knappt någon yta kvar för luften att komma in.
Är det mycket snö eller är utedelen lågt placerad?
Kablarna ser ut att komma lite härochvar och den vita ser ut att bara hänga i luften.
Även om det kan vara lite knepigt att kanalisera på vissa väggar och med olika nivåer på väggarna så borde det åtmindstånde sitta en vägganslutning som skydd för hålet och svårt att se om det är fogat på den bilden.

Det räcker med 1m rörlängd på dessa, vi har inte märkt någon effekt/effektivitet eller ljudskillnad med rör på 1m eller tex 3-4m .

Kan det vara något billigt postorderköp  ::)
Jag hade inte godkänt den installationen utan reklamerat

Företaget har bytt bolagsform 20070101 från tidigare TS Fastighetservice till nuvarande TS Comfort AB
Se www.tsfs.se för aktuellt utbud av luftvärmepumpar och Poolvärmepumpar.
Våra luftvärmepumpar kommer från dom Svenska Generalagenterna och har därmed 5 års totalgaranti. Vi säljer enbart luft/luft värmepumpar inkl installation och då inom vårat installationsområde Södra Stockholm/Södermanland med lite omnejd.
Kontakta oss för kostnadsfritt hembesök för förslag på märke och modell som är lämplig för just eran fastighet.

Utloggad Chippe

 • Kan värmepumpar
 • ***
 • Antal inlägg: 89
 • Värmepump eller värmepumpar?
Elkabeln kan jag inte skylla på installatören. Jag ville ordna något själv och eventuellt tak fanns som idé så hur mycket kabel skulle kapas och var skulle dosan placeras. Redan då tyckte jag det såg något tight ut "luftmässigt", hade mina misstankar och ville fundera. Fotot är nog från förra vintern och kabeln ligger snyggt nu.

Hmm, det ser nog bara ut som att utedelen är lågt placerad.
Ja, rören hänger ned en bit under utedelen. Ingen av mina två närmsta grannar eller jag får inte någon större isbildning under utedelen så vi har aldrig huggit bort is. Husgrunden läcker väl värme antar jag. Precis, ett tak är väldigt nödvändigt hos mig. Man hörde hur fläkten kämpade och när jag tittade så var det väldigt mycket is.

Blev rekommenderad E-klok och så jag kollade in dem och så dök de upp med 12000:- tror jag för FH35 med wifi så jag slog till. Installatör kunde jag inte välja själv och det blev Kylslaget vilket jag tror är ganska stora. Tror installatören gjorde 3-4 installationer på samma dag vilket fick mig att rynka lite på näsan men vad vet jag.

Utloggad TS Comfort AB

 • I branschen
 • Dignitär inom värmepump
 • *****
 • Stad/land: Nykvarn
 • Antal inlägg: 6677
 • Kön: Man
 • Säljer och installerar värmepumpar
  • www.tsfs.se
Ja du avgör själv men med det paketet bakom utedelen så är det ingen höjdare varken vinter med snö/is eller på hösten för att göra rent innan säsongen börjar.

Att någon firma är stor innebär inte att det blir bra alla gånger  ::)
Företaget har bytt bolagsform 20070101 från tidigare TS Fastighetservice till nuvarande TS Comfort AB
Se www.tsfs.se för aktuellt utbud av luftvärmepumpar och Poolvärmepumpar.
Våra luftvärmepumpar kommer från dom Svenska Generalagenterna och har därmed 5 års totalgaranti. Vi säljer enbart luft/luft värmepumpar inkl installation och då inom vårat installationsområde Södra Stockholm/Södermanland med lite omnejd.
Kontakta oss för kostnadsfritt hembesök för förslag på märke och modell som är lämplig för just eran fastighet.

Utloggad TS Comfort AB

 • I branschen
 • Dignitär inom värmepump
 • *****
 • Stad/land: Nykvarn
 • Antal inlägg: 6677
 • Kön: Man
 • Säljer och installerar värmepumpar
  • www.tsfs.se
Du kanske får kolla upp det där med deras serviceintervall för att få den 5åriga garantin då e-klok troligen köper sina maskiner via "ägaren" Kinnan och då tror jag inte dom kommer via Mitsubishi Electric Sverige
Företaget har bytt bolagsform 20070101 från tidigare TS Fastighetservice till nuvarande TS Comfort AB
Se www.tsfs.se för aktuellt utbud av luftvärmepumpar och Poolvärmepumpar.
Våra luftvärmepumpar kommer från dom Svenska Generalagenterna och har därmed 5 års totalgaranti. Vi säljer enbart luft/luft värmepumpar inkl installation och då inom vårat installationsområde Södra Stockholm/Södermanland med lite omnejd.
Kontakta oss för kostnadsfritt hembesök för förslag på märke och modell som är lämplig för just eran fastighet.

Utloggad Chippe

 • Kan värmepumpar
 • ***
 • Antal inlägg: 89
 • Värmepump eller värmepumpar?
Kollade upp nu. Det var bara 2 års garanti om man inte gör service. Kanske ska kräva att de kommer och fixar bara för att jag kan vara jobbig kund  ;)

Hur som helst har jag lärt mig ett och annat efter köpet. Tack för responsen, ha det gott.

Utloggad TS Comfort AB

 • I branschen
 • Dignitär inom värmepump
 • *****
 • Stad/land: Nykvarn
 • Antal inlägg: 6677
 • Kön: Man
 • Säljer och installerar värmepumpar
  • www.tsfs.se
nja man behöver inte vara en jobbig kund bara för att installationen ska bli bra/rätt  ;)

Lite trist att bli påtvingad en service för att få 5års garanti men antar att dom flesta som köper där är medvetna om detta , sen kan det finnas dom som kanske inte gör filtren alls och då är det väl bra  ::)

Företaget har bytt bolagsform 20070101 från tidigare TS Fastighetservice till nuvarande TS Comfort AB
Se www.tsfs.se för aktuellt utbud av luftvärmepumpar och Poolvärmepumpar.
Våra luftvärmepumpar kommer från dom Svenska Generalagenterna och har därmed 5 års totalgaranti. Vi säljer enbart luft/luft värmepumpar inkl installation och då inom vårat installationsområde Södra Stockholm/Södermanland med lite omnejd.
Kontakta oss för kostnadsfritt hembesök för förslag på märke och modell som är lämplig för just eran fastighet.

Utloggad Alva10

 • Expert på värmepump
 • ****
 • Antal inlägg: 556
Kolla med Mitsubishi va de säger om garantin i detta fall? Samma firma sa till mig att en service krävs efter 3 år för å få 5 års garanti.

Fjärrvärme inkl Luftvärmepump total förbrukning 2016 12000kw Total förbrukning 2017 ca 15000 kw dels pga trasig luftvärmepump samt 2000kw med woods avfuktare.

Utloggad TS Comfort AB

 • I branschen
 • Dignitär inom värmepump
 • *****
 • Stad/land: Nykvarn
 • Antal inlägg: 6677
 • Kön: Man
 • Säljer och installerar värmepumpar
  • www.tsfs.se
Mitsubishi electric sverige har inget med garantin att göra om maskinen inte kommer via dom.

E-klok i detta fallet har en egen variant för att kunden ska kunna få 5års garanti
Företaget har bytt bolagsform 20070101 från tidigare TS Fastighetservice till nuvarande TS Comfort AB
Se www.tsfs.se för aktuellt utbud av luftvärmepumpar och Poolvärmepumpar.
Våra luftvärmepumpar kommer från dom Svenska Generalagenterna och har därmed 5 års totalgaranti. Vi säljer enbart luft/luft värmepumpar inkl installation och då inom vårat installationsområde Södra Stockholm/Södermanland med lite omnejd.
Kontakta oss för kostnadsfritt hembesök för förslag på märke och modell som är lämplig för just eran fastighet.

Utloggad TS Comfort AB

 • I branschen
 • Dignitär inom värmepump
 • *****
 • Stad/land: Nykvarn
 • Antal inlägg: 6677
 • Kön: Man
 • Säljer och installerar värmepumpar
  • www.tsfs.se
Kikade nu på e-kloks hemsida och blir lite konfunderad Sc:,h

Dom uppger att det är LN HERO och det namnet ska bara återförsäljare från svenska Mitsubishi Electric få använda sig av, dom har nu även deras produktblad.

Så antingen handlar dom nu via Mitsubishi Electric Sverige och lägger in en påtvingad service på eget bevåg eller så har dom bara ”lånat” namn och produktblad och köper in via andra kanaler.

Vill man vara säker om det känns viktigt får man nog ringa E-klok och/eller Mitsubishi för att kolla hur det ligger till
Företaget har bytt bolagsform 20070101 från tidigare TS Fastighetservice till nuvarande TS Comfort AB
Se www.tsfs.se för aktuellt utbud av luftvärmepumpar och Poolvärmepumpar.
Våra luftvärmepumpar kommer från dom Svenska Generalagenterna och har därmed 5 års totalgaranti. Vi säljer enbart luft/luft värmepumpar inkl installation och då inom vårat installationsområde Södra Stockholm/Södermanland med lite omnejd.
Kontakta oss för kostnadsfritt hembesök för förslag på märke och modell som är lämplig för just eran fastighet.

Utloggad Alva10

 • Expert på värmepump
 • ****
 • Antal inlägg: 556
Jag slängde iväg ett mail till mitsubishi electric och frågade huruvida de är auktoriserade ÅF och om de kan kräva en service efter 3 år om så är fallet eller om man kan skita i den.
Fjärrvärme inkl Luftvärmepump total förbrukning 2016 12000kw Total förbrukning 2017 ca 15000 kw dels pga trasig luftvärmepump samt 2000kw med woods avfuktare.

Utloggad TS Comfort AB

 • I branschen
 • Dignitär inom värmepump
 • *****
 • Stad/land: Nykvarn
 • Antal inlägg: 6677
 • Kön: Man
 • Säljer och installerar värmepumpar
  • www.tsfs.se
Dom handlar ganska säkert från Mitsubishi Sverige när man kollar lite mer, även om namnet på återförsäljarlistan inte överensstämmer helt.
På Mitsubishi Electrics luft/vatten krävs en service vid ca 3år så det kanske står fel helt enkelt?

Tvivlar på att Mitsubishi tycker installationen ser fackmannamässig ut  ;)
Företaget har bytt bolagsform 20070101 från tidigare TS Fastighetservice till nuvarande TS Comfort AB
Se www.tsfs.se för aktuellt utbud av luftvärmepumpar och Poolvärmepumpar.
Våra luftvärmepumpar kommer från dom Svenska Generalagenterna och har därmed 5 års totalgaranti. Vi säljer enbart luft/luft värmepumpar inkl installation och då inom vårat installationsområde Södra Stockholm/Södermanland med lite omnejd.
Kontakta oss för kostnadsfritt hembesök för förslag på märke och modell som är lämplig för just eran fastighet.

Utloggad Chippe

 • Kan värmepumpar
 • ***
 • Antal inlägg: 89
 • Värmepump eller värmepumpar?
Jag slängde iväg ett mail till mitsubishi electric och frågade huruvida de är auktoriserade ÅF och om de kan kräva en service efter 3 år om så är fallet eller om man kan skita i den.

Gissar på att du tänkt dela med dig av svaret här och hoppas verkligen att du får svar. Annars verkar TS Comfort AB listat ut allt.
« Senast ändrad: 08 februari 2019, 17:01:09 av Chippe »

Utloggad Alva10

 • Expert på värmepump
 • ****
 • Antal inlägg: 556
När och om jag får ett svar skriver jag här :)
Fjärrvärme inkl Luftvärmepump total förbrukning 2016 12000kw Total förbrukning 2017 ca 15000 kw dels pga trasig luftvärmepump samt 2000kw med woods avfuktare.

Utloggad TS Comfort AB

 • I branschen
 • Dignitär inom värmepump
 • *****
 • Stad/land: Nykvarn
 • Antal inlägg: 6677
 • Kön: Man
 • Säljer och installerar värmepumpar
  • www.tsfs.se
Det är bara hoppas den som handlar via e-klok där inte får samma montör  ::)
Företaget har bytt bolagsform 20070101 från tidigare TS Fastighetservice till nuvarande TS Comfort AB
Se www.tsfs.se för aktuellt utbud av luftvärmepumpar och Poolvärmepumpar.
Våra luftvärmepumpar kommer från dom Svenska Generalagenterna och har därmed 5 års totalgaranti. Vi säljer enbart luft/luft värmepumpar inkl installation och då inom vårat installationsområde Södra Stockholm/Södermanland med lite omnejd.
Kontakta oss för kostnadsfritt hembesök för förslag på märke och modell som är lämplig för just eran fastighet.

Utloggad Alva10

 • Expert på värmepump
 • ****
 • Antal inlägg: 556
I lilla övik finns inte så många företag som monterar pumpar och de som fanns med på listan för montörer är bara stora kända företag som funnits länge så där är iaf inte jag så orolig.

Fjärrvärme inkl Luftvärmepump total förbrukning 2016 12000kw Total förbrukning 2017 ca 15000 kw dels pga trasig luftvärmepump samt 2000kw med woods avfuktare.

Utloggad TS Comfort AB

 • I branschen
 • Dignitär inom värmepump
 • *****
 • Stad/land: Nykvarn
 • Antal inlägg: 6677
 • Kön: Man
 • Säljer och installerar värmepumpar
  • www.tsfs.se
Så köper du av tex e-klok så får man veta vilket företag som monterar ?

Företaget har bytt bolagsform 20070101 från tidigare TS Fastighetservice till nuvarande TS Comfort AB
Se www.tsfs.se för aktuellt utbud av luftvärmepumpar och Poolvärmepumpar.
Våra luftvärmepumpar kommer från dom Svenska Generalagenterna och har därmed 5 års totalgaranti. Vi säljer enbart luft/luft värmepumpar inkl installation och då inom vårat installationsområde Södra Stockholm/Södermanland med lite omnejd.
Kontakta oss för kostnadsfritt hembesök för förslag på märke och modell som är lämplig för just eran fastighet.

Utloggad Alva10

 • Expert på värmepump
 • ****
 • Antal inlägg: 556
du kan gå in och kolla vila firmor de använder sig av i gällande stad som jag fattat det iaf, först kontaktar dom en av firmorna och om inte de har tid eller möjlighet just då så ringer de nästa firma.

Fjärrvärme inkl Luftvärmepump total förbrukning 2016 12000kw Total förbrukning 2017 ca 15000 kw dels pga trasig luftvärmepump samt 2000kw med woods avfuktare.

Utloggad TS Comfort AB

 • I branschen
 • Dignitär inom värmepump
 • *****
 • Stad/land: Nykvarn
 • Antal inlägg: 6677
 • Kön: Man
 • Säljer och installerar värmepumpar
  • www.tsfs.se
Jag gör nog fel i deras navigering då jag inte får upp några firmor i övik utan det står bara e-klok Örnsköldsvik  :)

Men bra om det är namngivet så du har lite koll  tummenupp
En del postorderfirmor skickar montörer 30mil och då kan man bli lite nojig om det blir något fel på grejerna, gjorde misstaget en mycket kort period som tur var att sälja inkl installation i hela landet och ett par gånger såg jag att montören skulle utgå från Skellefteå för att montera mina maskiner i fjällkedjan 30-40 mil därifrån!!!!
Som tur är har garantin gått ut för ett par år sedan  :)
Företaget har bytt bolagsform 20070101 från tidigare TS Fastighetservice till nuvarande TS Comfort AB
Se www.tsfs.se för aktuellt utbud av luftvärmepumpar och Poolvärmepumpar.
Våra luftvärmepumpar kommer från dom Svenska Generalagenterna och har därmed 5 års totalgaranti. Vi säljer enbart luft/luft värmepumpar inkl installation och då inom vårat installationsområde Södra Stockholm/Södermanland med lite omnejd.
Kontakta oss för kostnadsfritt hembesök för förslag på märke och modell som är lämplig för just eran fastighet.

Utloggad Alva10

 • Expert på värmepump
 • ****
 • Antal inlägg: 556
Hmm, var nog jag som eventuellt såg lite fel? Går man t.ex in på en fh35 så står de att dom är auktoriserade för mitsubishi och till höger så kommer man till mitsubishi elextrics hemsida och kan söka återförsäljare i övik och då kommer 4 firmor upp, övik är litet så finns knappast så många fler firmor som kör med mitsubishi och alla dessa firmor är iaf stora i stan så om de är nån av dessa 4 bör man inte vara orolig.


Om inte annat borde de inte kunna mörka vilka som är installatörer? borde bara vara och fråga vilka företag i given stad som utför installationer åt dem
« Senast ändrad: 08 februari 2019, 21:35:43 av Alva10 »
Fjärrvärme inkl Luftvärmepump total förbrukning 2016 12000kw Total förbrukning 2017 ca 15000 kw dels pga trasig luftvärmepump samt 2000kw med woods avfuktare.

Utloggad SSSS

 • Kan värmepumpar
 • ***
 • Antal inlägg: 70
 • Värmepump eller värmepumpar?
Jag har också köpt min FH35 via e-klok. Använde samma (lokala) installatör som en återförsäljare på orten använder fast 5000kr billigare för samma pump  :o Jag frågade bara i chatten vilken installatör dom använde på min ort.

Även jag upplever knäppningar i innerdelen och fick byta ut en innerdel, den reklamationen skötte e-klok snabbt och bra. Jag har dock även reklamerat den andra innerdelen för samma fel men där har dom varit seg som sirap och skyllt på omorganisation så att mitt ärende har fallit mellan stolarna.

Jag förstå vad du menar med ”flygplansljudet”, jag har det också och det låter ungefär som när vatten flödar över en strypning. Kommer till och från för mig när pumpen får jobba lite hårdare, dock inte vid avfrostning.

Till skillnad till dig har jag motsatt problem med två plan. Pumpen sitter mitt emot trappen och det känns som all värme åker upp på övervåningen och rummet den sitter i känns kallt. Tror också att min sitter för nära taket så rumsgivaren blir lurad att tro att temperaturer här högre än vad den är.

Jag hade nog också valt en golvmodell om jag fick göra om mitt val. Visste inte ens att det fanns sånna när jag köpte min pump.
« Senast ändrad: 08 februari 2019, 21:47:31 av SSSS »

Utloggad TS Comfort AB

 • I branschen
 • Dignitär inom värmepump
 • *****
 • Stad/land: Nykvarn
 • Antal inlägg: 6677
 • Kön: Man
 • Säljer och installerar värmepumpar
  • www.tsfs.se
Många firmor monterar inte åt postorderföretagen.
Blir lite som att bita sig själv i näsan  ;)


Vill du veta vilken firma som kommer montera din bör du nog maila e-klok först så du har det på papper och inte muntligt

Ssss kom emellan mitt svar och tydligen finns det hopp tummenupp
Brasklappen kom dock nästan genast då det även kan gå segt som sirap om det krånglar mellan säljaren och installationsfirman.

5000:- i prisskillnad var mycket  Sc:,h
Företaget har bytt bolagsform 20070101 från tidigare TS Fastighetservice till nuvarande TS Comfort AB
Se www.tsfs.se för aktuellt utbud av luftvärmepumpar och Poolvärmepumpar.
Våra luftvärmepumpar kommer från dom Svenska Generalagenterna och har därmed 5 års totalgaranti. Vi säljer enbart luft/luft värmepumpar inkl installation och då inom vårat installationsområde Södra Stockholm/Södermanland med lite omnejd.
Kontakta oss för kostnadsfritt hembesök för förslag på märke och modell som är lämplig för just eran fastighet.

Utloggad Alva10

 • Expert på värmepump
 • ****
 • Antal inlägg: 556
Knäppningar i plasten är ju ett vanligt förekommande på FH serien men finns ju fixar för det :) men de tar vi inte i denna tråd? kan ni som har problem med ljudet lägga upp en film med det så man får höra, inget jag hört på de 5 fh pumpar jag har i min närhet.

Jag frågade e-klok vilken firma som skulle installera om jag köpte en pump via dem, först sa de en firma. Efter 1 dag fick jag ett mail att de kommer bli en annan firma då den andra firman inte hade tid just då. Båda firmorna är stora på orten.
« Senast ändrad: 08 februari 2019, 21:50:20 av Alva10 »
Fjärrvärme inkl Luftvärmepump total förbrukning 2016 12000kw Total förbrukning 2017 ca 15000 kw dels pga trasig luftvärmepump samt 2000kw med woods avfuktare.

Utloggad SSSS

 • Kan värmepumpar
 • ***
 • Antal inlägg: 70
 • Värmepump eller värmepumpar?
Knäppningar i plasten är ju ett vanligt förekommande på FH serien men finns ju fixar för det :) men de tar vi inte i denna tråd? kan ni som har problem med ljudet lägga upp en film med det så man får höra, inget jag hört på de 5 fh pumpar jag har i min närhet.

Jag frågade e-klok vilken firma som skulle installera om jag köpte en pump via dem, först sa de en firma. Efter 1 dag fick jag ett mail att de kommer bli en annan firma då den andra firman inte hade tid just då. Båda firmorna är stora på orten.

Såhär lät min fösta innerdel, den jag fick byta ut.

Jag har filmat en sekvens där pumpen går från "tomgångskörning" till värmedrift och tillbaka till "tomgång", se länk:
https://www.dropbox.com/s/5cebqe1ilqhbtoo/FH35%20LLVP.MOV?dl=0
Knäppningarna hörs tydligt vid 0:29, 0:50, 1:35 och 1:50

Utloggad TS Comfort AB

 • I branschen
 • Dignitär inom värmepump
 • *****
 • Stad/land: Nykvarn
 • Antal inlägg: 6677
 • Kön: Man
 • Säljer och installerar värmepumpar
  • www.tsfs.se
Ja det är en stor fördel om dom finns på orten och har bra rykte  tummenupp
Tror det är rätt ovanligt numera att återförsäljare av ett märke även monterar postorderpumpar av samma märke.
Företaget har bytt bolagsform 20070101 från tidigare TS Fastighetservice till nuvarande TS Comfort AB
Se www.tsfs.se för aktuellt utbud av luftvärmepumpar och Poolvärmepumpar.
Våra luftvärmepumpar kommer från dom Svenska Generalagenterna och har därmed 5 års totalgaranti. Vi säljer enbart luft/luft värmepumpar inkl installation och då inom vårat installationsområde Södra Stockholm/Södermanland med lite omnejd.
Kontakta oss för kostnadsfritt hembesök för förslag på märke och modell som är lämplig för just eran fastighet.

Utloggad Alva10

 • Expert på värmepump
 • ****
 • Antal inlägg: 556
En av firmorna kommer hit på måndag och kollar, ska kolla vad de tar för pris kontra att köpa via e-klok
Fjärrvärme inkl Luftvärmepump total förbrukning 2016 12000kw Total förbrukning 2017 ca 15000 kw dels pga trasig luftvärmepump samt 2000kw med woods avfuktare.

Utloggad SSSS

 • Kan värmepumpar
 • ***
 • Antal inlägg: 70
 • Värmepump eller värmepumpar?
Många firmor monterar inte åt postorderföretagen.
Blir lite som att bita sig själv i näsan  ;)


Vill du veta vilken firma som kommer montera din bör du nog maila e-klok först så du har det på papper och inte muntligt

Ssss kom emellan mitt svar och tydligen finns det hopp tummenupp
Brasklappen kom dock nästan genast då det även kan gå segt som sirap om det krånglar mellan säljaren och installationsfirman.

5000:- i prisskillnad var mycket  Sc:,h

Ja jag är ganska nöjd med e-klok trots allt, senaste budet var att min installatör skulle byta ut någon plastbit och att denne skulle boka in en tid för det men han har inte hört av sig.

Japp 5k är för mycket. 22k hos min lokala återförsäljare och 16k hos e-klok. Samma pump och samma installatör :) Detta var ca 2,5år sedan

Min lokala återförsäljare hade alltså ingen egen installatör utan hyrde in en. Och denne sålde inte Mitsubishi själv utan bara installerade dom.

Utloggad Alva10

 • Expert på värmepump
 • ****
 • Antal inlägg: 556
Exets bror installerade en för 1.5 år sen han gav 21.000
Fjärrvärme inkl Luftvärmepump total förbrukning 2016 12000kw Total förbrukning 2017 ca 15000 kw dels pga trasig luftvärmepump samt 2000kw med woods avfuktare.

Utloggad TS Comfort AB

 • I branschen
 • Dignitär inom värmepump
 • *****
 • Stad/land: Nykvarn
 • Antal inlägg: 6677
 • Kön: Man
 • Säljer och installerar värmepumpar
  • www.tsfs.se
Dom summorna skulle vara trevligt att få härnere men det är lite mer konkurrens här :)

FH priserna däruppe är till och med högre än vad man får ge för LN härnere.

Företaget har bytt bolagsform 20070101 från tidigare TS Fastighetservice till nuvarande TS Comfort AB
Se www.tsfs.se för aktuellt utbud av luftvärmepumpar och Poolvärmepumpar.
Våra luftvärmepumpar kommer från dom Svenska Generalagenterna och har därmed 5 års totalgaranti. Vi säljer enbart luft/luft värmepumpar inkl installation och då inom vårat installationsområde Södra Stockholm/Södermanland med lite omnejd.
Kontakta oss för kostnadsfritt hembesök för förslag på märke och modell som är lämplig för just eran fastighet.

Utloggad Alva10

 • Expert på värmepump
 • ****
 • Antal inlägg: 556
Ja därav att jag aldrig skulle köpa en fh35a för 21.000 :)
Fjärrvärme inkl Luftvärmepump total förbrukning 2016 12000kw Total förbrukning 2017 ca 15000 kw dels pga trasig luftvärmepump samt 2000kw med woods avfuktare.

Utloggad TS Comfort AB

 • I branschen
 • Dignitär inom värmepump
 • *****
 • Stad/land: Nykvarn
 • Antal inlägg: 6677
 • Kön: Man
 • Säljer och installerar värmepumpar
  • www.tsfs.se
Såg att FH35 inkl standardinstallation hamnar på runt 18000:- efter rot, lite beroende på om man ska åka och hämta den själv.
Men kostar den verkligen 21000:- efter rotavdrag om man köper av den lokala handlaren ?

Företaget har bytt bolagsform 20070101 från tidigare TS Fastighetservice till nuvarande TS Comfort AB
Se www.tsfs.se för aktuellt utbud av luftvärmepumpar och Poolvärmepumpar.
Våra luftvärmepumpar kommer från dom Svenska Generalagenterna och har därmed 5 års totalgaranti. Vi säljer enbart luft/luft värmepumpar inkl installation och då inom vårat installationsområde Södra Stockholm/Södermanland med lite omnejd.
Kontakta oss för kostnadsfritt hembesök för förslag på märke och modell som är lämplig för just eran fastighet.

Utloggad Alva10

 • Expert på värmepump
 • ****
 • Antal inlägg: 556
Då han köpte så kostade den det iaf.
Fjärrvärme inkl Luftvärmepump total förbrukning 2016 12000kw Total förbrukning 2017 ca 15000 kw dels pga trasig luftvärmepump samt 2000kw med woods avfuktare.

Utloggad TS Comfort AB

 • I branschen
 • Dignitär inom värmepump
 • *****
 • Stad/land: Nykvarn
 • Antal inlägg: 6677
 • Kön: Man
 • Säljer och installerar värmepumpar
  • www.tsfs.se
Jo men jag trodde vi pratade mer aktuella priser  :)

Företaget har bytt bolagsform 20070101 från tidigare TS Fastighetservice till nuvarande TS Comfort AB
Se www.tsfs.se för aktuellt utbud av luftvärmepumpar och Poolvärmepumpar.
Våra luftvärmepumpar kommer från dom Svenska Generalagenterna och har därmed 5 års totalgaranti. Vi säljer enbart luft/luft värmepumpar inkl installation och då inom vårat installationsområde Södra Stockholm/Södermanland med lite omnejd.
Kontakta oss för kostnadsfritt hembesök för förslag på märke och modell som är lämplig för just eran fastighet.

Utloggad Alva10

 • Expert på värmepump
 • ****
 • Antal inlägg: 556
Det får jag veta på måndag då samma företag som monterade hans kommer hit å ger förslag osv.
Fjärrvärme inkl Luftvärmepump total förbrukning 2016 12000kw Total förbrukning 2017 ca 15000 kw dels pga trasig luftvärmepump samt 2000kw med woods avfuktare.

Utloggad TS Comfort AB

 • I branschen
 • Dignitär inom värmepump
 • *****
 • Stad/land: Nykvarn
 • Antal inlägg: 6677
 • Kön: Man
 • Säljer och installerar värmepumpar
  • www.tsfs.se
Kolla även med dom andra, kan ha något erbjudande eller kanske ger dig ett för att slippa postorderpumpar på orten  ;)

Annars är det bara beställa postorder om dom är kinkiga  :)
Företaget har bytt bolagsform 20070101 från tidigare TS Fastighetservice till nuvarande TS Comfort AB
Se www.tsfs.se för aktuellt utbud av luftvärmepumpar och Poolvärmepumpar.
Våra luftvärmepumpar kommer från dom Svenska Generalagenterna och har därmed 5 års totalgaranti. Vi säljer enbart luft/luft värmepumpar inkl installation och då inom vårat installationsområde Södra Stockholm/Södermanland med lite omnejd.
Kontakta oss för kostnadsfritt hembesök för förslag på märke och modell som är lämplig för just eran fastighet.

Utloggad Alva10

 • Expert på värmepump
 • ****
 • Antal inlägg: 556
Will do :), under helgen här ska ja försöka räkna ut eventuell besparing med luftvärmepump och fjärr vs bara fjärr så ja vet hur lång tid de kan ta å spara in en ny pump. Tidigare körde ja ingen fjärr alls men nu har jag grund värme på 15-16 i källaren
« Senast ändrad: 09 februari 2019, 11:31:58 av Alva10 »
Fjärrvärme inkl Luftvärmepump total förbrukning 2016 12000kw Total förbrukning 2017 ca 15000 kw dels pga trasig luftvärmepump samt 2000kw med woods avfuktare.

Utloggad Chippe

 • Kan värmepumpar
 • ***
 • Antal inlägg: 89
 • Värmepump eller värmepumpar?
Jag har också köpt min FH35 via e-klok. Använde samma (lokala) installatör som en återförsäljare på orten använder fast 5000kr billigare för samma pump  :o Jag frågade bara i chatten vilken installatör dom använde på min ort.

Även jag upplever knäppningar i innerdelen och fick byta ut en innerdel, den reklamationen skötte e-klok snabbt och bra. Jag har dock även reklamerat den andra innerdelen för samma fel men där har dom varit seg som sirap och skyllt på omorganisation så att mitt ärende har fallit mellan stolarna.

Jag förstå vad du menar med ”flygplansljudet”, jag har det också och det låter ungefär som när vatten flödar över en strypning. Kommer till och från för mig när pumpen får jobba lite hårdare, dock inte vid avfrostning.

Till skillnad till dig har jag motsatt problem med två plan. Pumpen sitter mitt emot trappen och det känns som all värme åker upp på övervåningen och rummet den sitter i känns kallt. Tror också att min sitter för nära taket så rumsgivaren blir lurad att tro att temperaturer här högre än vad den är.

Jag hade nog också valt en golvmodell om jag fick göra om mitt val. Visste inte ens att det fanns sånna när jag köpte min pump.

Ja, där har vi det där flygplansljudet. Hmm, kan du inte bara låta vingarna röra på sig så värmen sprids bättre mellan nedre och övre plan?

Utloggad Alva10

 • Expert på värmepump
 • ****
 • Antal inlägg: 556
Ena firman jag pratade med kommer inte ut idag, de ville veta yta den skulle värma sen skulle de lämna pris.

Vi får se var det landar men lite synd de inte kommer ut å tittar.

De brukade inte åka ut om de inte va en ny installation och om pumpen skulle sitta på samma ställe. Enda skillnaden är att ja vill flytta utedelen ca 1.5 m åt sidan så den inte hamnar under fönster som den satt förut.
« Senast ändrad: 11 februari 2019, 10:44:32 av Alva10 »
Fjärrvärme inkl Luftvärmepump total förbrukning 2016 12000kw Total förbrukning 2017 ca 15000 kw dels pga trasig luftvärmepump samt 2000kw med woods avfuktare.

Utloggad Alva10

 • Expert på värmepump
 • ****
 • Antal inlägg: 556
Inget nytt om några priser än från de lokala,eklok vill nu ha 17000 för en fh35a. Jag betalade 23790kr för daikin xrh40 om ja t.ex köper en fh35a så här ja pengar till att isolera övervåningen så frågan är det kanske är en bra lösning för mig. Alternativt hålla ut till Nolia mässan startar i Umeå och hoppas på bra mässpriser på pumpar :)
Fjärrvärme inkl Luftvärmepump total förbrukning 2016 12000kw Total förbrukning 2017 ca 15000 kw dels pga trasig luftvärmepump samt 2000kw med woods avfuktare.

Utloggad skarj

 • Kan värmepumpar
 • ***
 • Antal inlägg: 95
Anar att du bor hyfsat nära Umeå då du nämner Nolia, Elgiganten säljer FH35 för 11395, var in och frågade för några dagar sedan, ska inte tillkomma mer än 5895 (innan avdrag för rot) för montering inom 2 mil från Elgiganten, är själv inne på just detta.

Tror själv inte att det blir billigare under Nolia, men har haft fel förr:)

Utloggad Alva10

 • Expert på värmepump
 • ****
 • Antal inlägg: 556
Japp bor i Örnsköldsvik, ringde å kolla med Elgiganten och firman som monterade heter infocare
« Senast ändrad: 13 februari 2019, 14:02:03 av Alva10 »
Fjärrvärme inkl Luftvärmepump total förbrukning 2016 12000kw Total förbrukning 2017 ca 15000 kw dels pga trasig luftvärmepump samt 2000kw med woods avfuktare.

Utloggad skarj

 • Kan värmepumpar
 • ***
 • Antal inlägg: 95
Aha, borde ju vara samma deal där, fick inte fram vilka de använder här, men skulle vara någon lokal firma via Infocare (som tydligen sköter allt praktiskt vid ev. problem under garantin också). Gissar att de anlitar "riktiga" firmor på den lokala marknaden, de känns lite för stora för att riskera att sammarbeta med någon skummis:) Men, gissning som sagt.

Blev själv lockad av priset, men enligt en annan tråd, så har jag utrymmesbrist där jag vill ha innedelen. Dessutom blir det nära till utedelen, har läst att för korta rör kan ge problem, om det är sant har jag ingen aning om, vet bara att för långa rör inte gynnar effektiviteten.

Utloggad Alva10

 • Expert på värmepump
 • ****
 • Antal inlägg: 556
Aha, borde ju vara samma deal där, fick inte fram vilka de använder här, men skulle vara någon lokal firma via Infocare (som tydligen sköter allt praktiskt vid ev. problem under garantin också). Gissar att de anlitar "riktiga" firmor på den lokala marknaden, de känns lite för stora för att riskera att sammarbeta med någon skummis:) Men, gissning som sagt.

Blev själv lockad av priset, men enligt en annan tråd, så har jag utrymmesbrist där jag vill ha innedelen. Dessutom blir det nära till utedelen, har läst att för korta rör kan ge problem, om det är sant har jag ingen aning om, vet bara att för långa rör inte gynnar effektiviteten.

Jag mailade infogade nu och frågade om de har egna kyltekniker eller om de anlitar lokala firmor :)
Fjärrvärme inkl Luftvärmepump total förbrukning 2016 12000kw Total förbrukning 2017 ca 15000 kw dels pga trasig luftvärmepump samt 2000kw med woods avfuktare.

Utloggad skarj

 • Kan värmepumpar
 • ***
 • Antal inlägg: 95
Skvallra gärna, jag är också nyfiken:) Tänkte ringa dem, men det såg mest ut som det var affärspartners som de ville ha samtal ifrån, så jag tänkte att jag väntar tills det är skarpt läge, enligt Elgiganten hör dom av sig 1-2 dagar efter köp av pump, men även jag är en sån som vill veta innan man betalt a:gl

nibe, ctc, baxi, golvvärme, solenergi ppnar din e-postklient
 


Annonser

Vibrationsdämpare
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
Energibutiken.se smarta varor på nätet, leverans till dörren
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Annonspriser

Online just nu!

Click Here!
Annonsera här
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
Kampanj från Polarpumpen!.
Varför betala dyrt för nåt enkelt?

Use CS Theme