Ad
CitCop - Värmepumpar med installation i hela Sverige
Svenska apotek med tillstånd
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
Kampanj från Polarpumpen!.
Varför betala dyrt för nåt enkelt?
 

Författare Ämne: Igång igen efter gasläcka!  (läst 1632 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad E9:an

  • Expert på värmepump
  • ****
  • Antal inlägg: 216
Igång igen efter gasläcka!
« skrivet: 02 februari 2006, 15:50:21 »
Nu snurrar min pump för fullt igen !! I lördags började min E9CKP bete sig väldigt konstigt. Dålig värme ( 40-42grader vid 1400W, -3 grader), mycket ojämn effekt, fläkten gick upp och ned i varvtal. Eftersom jag är en flitig läsare här på forumet gick jag ut och tittade på utedelen. Ett vitt frostband på förångaren och förmodligen ett gasläckage. Ringde kylkillen i måndags och idag var han på plats.

Mycket riktigt saknades det gas. Mycket gas!!! Han fick knappast ut någonting vid tömning så det var verkligen soppabrist. Efter tömning, vaccumsugning, påfyllning av gas (860 gram) levererar den den åter skön värme. Hetgastemperaturen innan gaspåfyllning låg på nästan 80 grader. Är nu nere på runt 50 igen. Jag har länge misstänkt att något inte stod rätt till eftersom alla tre kompressorlamporna lyst trots att jag bara kört på högst 800-900 W belastning. Tidigare vintrar har den tredje lysdioden aldrig tänds förrän 1000W har passerats. Trots detta har jag fått bra värme ur pumpen när jag ställt upp temperaturen på 30 grader. Fast i lördags var väl gränsen nådd. Nu efter påfyllning fick jag ut drygt 50 grader ur innedelen vid 30 grader, fläkten i läge 4 och ca -1 grad ute. Som när pumpen var ny. Förmodligen hade det läckt på vätskesidan på utedelen. Det fanns en hel del olja i kåpan och på muttrarna. Nu hoppas jag att det kommer att hålla tätt.

Jag har en fråga till er här på forumet. Vad gäller min pump så är ju den nominella effekten 900W. Har alltid försökt att ligga runt detta värde för att inte slita för mycket på pumpen. Kylkillen tyckte att jag kunde köra betydligt hårdare utan att det skulle vara någon fara. Är det någon som kan ge mig några nåd angående detta ??


Mvh / Niclasnibe, ctc, baxi, golvvärme, solenergi Mer n 20 rs erfarenhet av vrmepumpar
 


Annonser

Right Block

Vibrationsdämpare
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
Energibutiken.se smarta varor på nätet, leverans till dörren
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Annonspriser

Online just nu!

Ad
CitCop - Värmepumpar med installation i hela Sverige
Svenska apotek med tillstånd
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
Kampanj från Polarpumpen!.
Varför betala dyrt för nåt enkelt?