jag hoppas vi kan hjälpa varandra
Först några frågor:
Har du golvvärme eller element?
hur stort hus har du? Om du har golvvärme och 180 kvm hus (som jag) så kanske vi borde ha ungefär samma vid 0 °C. Jag har mellan 7 och 16 l/min. Dina 39 l/min blir jag väldigt nyfiken på, tror ditt värde är mer rätt än mitt.
Du ändrade din offset till -10°C, men från vad? Jag hade -9°C när installatörerna var färdiga men jag tyckte det var kallt så jag ändrade till 0C. Det gjorde ingen häpnadsväckande skillnad däremot så ändrade jag parametern "kompensation kring 0" d-03 i min Daikin (inte samma som dig, se min signatur). Jag ändrade från 1 ->2 så nu boostar den temperaturen något kring 0 vilket kan behövas pga all avfrostning av utomhusdelen.
Jag lyckades för övrigt googla mig till den tjocka manualen på svenska, är bra mycket mer utförlig framförallt vad gäller parametrar.
I min Altherma 3 så kan man sätta nått som heter jämviktstemperatur och det bestämmer när elpatronen får gå. Låt oss anta att trots att vi har olika Daikin så är parametrarna dem samma...assumption is the mother of all fuck ups....nåväl
5-00 0 betyder att elpatron är tillåtet jämnt, 1 betyder att det är tillåtet under jämviktstemperaturen
5-01 jämviktstemperaturen, min är satt till 3
5-03 prioritetstemperatur, ska vara högre än 5-01, jag har satt min till 4.
Du kanske inte har samma nummer på parametrarna men det låter som att det är dessa du ska pilla på om du vill komma åt när elpatronen kör.
Jag har själv problem med knäppningar i golvvärmen när enheten avfrostar. Jag har noterat att den använder värmen i golvvärmen för att avfrosta och att reservvärmarna inte används för att kompensera detta. När avfrostningen är färdig så går dock dem igång. Kan du se om du har samma beteende?