Ad
CitCop - Värmepumpar med installation i hela Sverige
Svenska apotek med tillstånd
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
Kampanj från Polarpumpen!.
Varför betala dyrt för nåt enkelt?
 

Författare Ämne: Komplettera luft vatten med flvp?  (läst 522 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Jippe

  • Gäst
Jippe
Komplettera luft vatten med flvp?
« skrivet: 08 oktober 2015, 12:37:17 »
Hej
Sitter i ett hus byggt 67. 2*135m2 (källare + bottenvåning) som värms till ca 21-22 grader, källaren kanske nån grad svalare. Samt ca 40m2 garage och hobbyrum/verkstad som värms till ca10 grader om det inte är minus ute (dåligt isolerat)
Allt värms av en ctc ecoel+ ecoair107v3.
Förbrukning Inkl hushållsel ligger runt 13-14000kwh per år. (Samma i 3 år)
Nu i år har dock förbrukningen ökat ganska rejält (går troligen över 15000kwh) pga tillökning i familjen (trilligar) vilket leder till att tvättmaskin, torktumlare går mer samt en avfuktare som går nästan alltid i tvättstugan i källaren för att få hängande tvätt torr, dessutom förbrukas betydligt mer varmvatten.
Varmvatten sköts idag av en separat nibe el beredare som ligger i serie med ecoelen (elpatronen i ecoelen hålls alltid spärrad om utetemperaturen inte ligger under -10-12 grader)
Min tanke är att skaffa en mindre flvp, tex nibe f200p (begagnad) och låta denna ersätta elberedaren för att spetsa varmvattnet. (Överskottsvärme skulle den kunna trycka in i ecoelens anslutningar för solfångare, om det blir nån överskottsvärme förstås). Den borde kunna hämta sin luft från tvättstugan i källaren (där både ecoel och beredare står) och blåsa ut avluften ute. I så fall skulle jag nog inte behöva köra så mkt med avfuktaren. undertrycket i tvättstugan skulle också hindra fuktig luft från tvätten att ta sig till andra rum i källaren. Ev skulle jag också kunna dra ett ventrör upp och suga lite luft från toa uppe som ligger i mitten av huset.
Ventilationen idag är självdrag som knappast fungerar trots öppna tilluftsventiler i sovrummen så blir det ganska innestängt. Där är ganska dåligt sug i skorstenen om det inte är riktigt kallt ute.
Kommentarer någon? Det är mest för ventilationens skull och jag vill helst inte ventilera ut uppvärmd luft. En nibe f200p förbrukar bara ca 500w dvs samma som min avfuktare.


nibe, ctc, baxi, golvvärme, solenergi Mer n 20 rs erfarenhet av vrmepumpar
 


Annonser

Vibrationsdämpare
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
Energibutiken.se smarta varor på nätet, leverans till dörren
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Annonspriser
Ad
CitCop - Värmepumpar med installation i hela Sverige
Svenska apotek med tillstånd
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
Kampanj från Polarpumpen!.
Varför betala dyrt för nåt enkelt?