Ja, du är ute och cyklar. 
Problemet är att du inte kan undvika fukt om diffusionsspärren saknas eller är dålig. Då måste du ha ett isoleringsmaterial som klarar av att ta upp och avge fukt, dvs träull, sågspån, papper, etc. Annars kommer fukten att samlas i isoleringen tills den blir genomblöt och det rinner ner på våningen under...
Sent svar men jag måste reagera:
Det är inte detta problem man får om man saknar diffspärr (men hur är det saknas det eller inte??) och tilläggsisolerar vinden.
Nej, samma fuktmängd som idag tar sig upp på kallvinden, som idag är OK (kanske, man får kolla så det inte är någon mögelpåväxt på yttertakets insida), kan bli för mkt när temperaturen sjunker pga tilläggsisoleringen. Då kondenserar fukten på yttertakets insida, istället för att ventileras ut.
Att i det läget använda annat än glasull eller stenull som inte kan mögla har jag svårt att se anledningen till, men det finns de som säger att det är bättre med andra material eftersom de kan absorbera mer fukt och på något vis kan tillfälligt minska den mängd ånga som når den kalla vinden.
Om det fungerar vet jag inte, själv föredrar jag en förbättrad diffutionsspärr, om man kan mäta upp eller befarar förhöjda fuktnivåer efter en rejäl tilläggsisolering av vinden.
Det är ju att angripa problemet vid källan, att dra in organiskt, potentiellt möglande vid t.ex en takläcka, och dessutom eldfängt material (kemikalier används för att brandskydda) som dessutom kostar mer begriper jag inte nyttan med.