Tjena.
Jag köpte mig en Panasonic E9DKE och fick den installerad i oktober. Fram till för några veckor sedan så har allt varit frid och fröjd… 
Men när temperaturen kröp ett par hack under nollan, typ 2-3minus, så orkar inte pumpen med mitt hus. Utan jag var tvungen att komplettera med de fasansfulla el-elementen… Som jag tidigare bara haft på inne på toaletterna.
Jag bor i ett 1½-plans hus byggt 1977, vanlig träregelstomme med 125mm isolering i väggarna 145mm på vinden, den totala boytan är ca 145m2.
Det är Väldigt öppen planlösning så att värmespridningen har inte tidigare varit något problem.
(Tidigare höst har den snittat ca 300-350w/h) studs
Borde inte pumpen klara hålla mina 20 grader lite längre in på vintern…?? 
Ps. är det någon som har ett COP/uteffektsdiagram, baserat på utetempen. Ds
// Thomas
Har själv en E9DKE och den skall klara mer än så.
Den börjar inte tappa gnistan förrän den "snittar" uppåt 1900W. Undantaget är naturligtvis som Rickard påpekar när den tvingas frosta av ofta.
Däremot kanske den inte orkar blåsa ut tillräckligt med värme, om du har en låg hastighet eller Quiet-inställning?
Tyvärr finns det ingen vit man som sett ett COP diagram för olika driftsfall. Mina egna beräkningar tyder på att den iallafall ger minst COP3 vid några minusgrader. Det innebär att du borde kunna få ut 5kW vid riktiga inställningar på temp och fläkt.
Larryd !
Hur har du kommit fram till "COP 3 vid några minusgrader" ?
Det är tyvärr ingen Rocket Science...
Jag råkar ha en elpanna som värmer huset oxå. Den är utrustad med separat elmätare så jag kan jämföra. Runt COP3 och COP4 har jag lyckats kalibrera värmekällorna relativt väl, men rejäla osäkerheter finns naturligtvis. En överaskning är att vid 7-10 graders ute-temp och ett effektuttag på runt 50% så lämnar min E9DKE en bra bit över COP4,5