0 medlemmar och 2 gäster tittar på detta ämne.
Du stryper värmen med ventilerna på radiatorerna för att det inte ska bli för varmt. Det betyder att du låter värmepumpen tillverka för varmt vatten i onödan (oekonomiskt). Samtidigt har du en hög kurva (9 + 4 enligt en av dina bilder). Det är kurvan som värmepumpen använder för att styra hur varma radiatorerna ska vara med hjälp av den aktuella UTE-temperaturen (de spelar ingen roll hur varmt det är där pumpen står alltså).Ladda hem installatörsmanualen om du inte har den redan från Nibe.se. Där ser du mer info om kurvorna mm.Du behöver med största sannolikhet sänka kurvan och parallellförskjutningen (som är +4 i ditt fall). Samtidigt öppnar du på dina mässingsventiler. Vänta ett dygn och utvärdera. Fortsätt sänk kurvan tills det är lagom varmt utan strypningar på (de flesta av) radiatorerna.Börja så, och passa samtidigt på att läsa massa gamla postningar här
En dum fråga. Om nu ventilerna är fullt pådragna och pumpen reglerar värmen vilket låter bra men i mitt fall sitter givaren i källaren utanför teknikrummet, ett rum utan isolering eller värme. Helt enkelt ett rum som förmodligen är 16-18 grader hela året och hur skall då pumpen kunna rglera värmen i radiatorerna i resten av huset?
Tyvärr kan jag ju dock inte styra de trådlösa termostaterna för värmegolvet de reglerar ju flödet efter rummets temeratur.
Nibe F1245, 12 kw, extra VVB Nibe Compact 200samt ett kylsystem för vinden men det är inte påslaget nu, förmodligen mer frågor på detta forum till sommaren. Förra ägaren installerade BVP 1989 med 3 borrhål a 70m. Hans förbrukning var 45000kwh per år.
Huset i sig verkar vara riktigt välbyggt och isolerat då vi mer eller mindre bara har på ca 30% av alla elementen och det när det är minus 10 på utsidan.