Köpa värmepump?
Spara pengar
Annonsera här
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
Kampanj från Polarpumpen!.
Varför betala dyrt för nåt enkelt?
 

Författare Ämne: Inställning Nibe 360P  (läst 1129 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad keb

  • Nybörjare
  • *
  • Antal inlägg: 6
  • Jag älskar värmepumpar!
Inställning Nibe 360P
« skrivet: 20 november 2005, 14:04:55 »
Hej!

Har en Nibe360P med vattenburen golvvärme på NV, och vattenburna radiatorer på OV. 1,5 plans nybyggt hus på 170kvm i skåne.
Vad bör kurvlutning meny 2.1 vara inställd på?, finns det några andra inställningar som kan vara intressanta att kontrollera?

Har lite problem med att få en jämn inomhustemperatur, på morgonen är temperaturen oftast 19grader. Vi skulle önska att det ligger på 20grader konstant. Vi har även ett annat problem: radiatorerna låter väldigt mycket, ibland så mycket att vi hellre "stänger" av dem för att slippa höra ljudet. Har kontrollerat om det är luft i systemet, men det verkar det inte till att vara. Personen som justerade in systemet menade att detta var normalt, vad säger ni andra som har vattenburna radiatorer?


Utloggad Carl N

  • Manual-nörd
  • Guldmedlem
  • Dignitär inom värmepump
  • ******
  • Antal inlägg: 21859
  • Alien snowman.
SV: Inställning Nibe 360P
« Svar #1 skrivet: 21 november 2005, 13:12:47 »
Hej!

Har en Nibe360P med vattenburen golvvärme på NV, och vattenburna radiatorer på OV. 1,5 plans nybyggt hus på 170kvm i skåne.
Vad bör kurvlutning meny 2.1 vara inställd på?, finns det några andra inställningar som kan vara intressanta att kontrollera?

Har lite problem med att få en jämn inomhustemperatur, på morgonen är temperaturen oftast 19grader. Vi skulle önska att det ligger på 20grader konstant. Vi har även ett annat problem: radiatorerna låter väldigt mycket, ibland så mycket att vi hellre "stänger" av dem för att slippa höra ljudet. Har kontrollerat om det är luft i systemet, men det verkar det inte till att vara. Personen som justerade in systemet menade att detta var normalt, vad säger ni andra som har vattenburna radiatorer?Troligen har du en lite för låg kurva om du fryser lite, höj gärna ett steg, värdet är individuellt för varje hus så du måste utgå från nuvarande inställning. (menu 2.1)

Kolla vilka värden du har på VB-f och VB-r (menu 2.0 och 2.6) under drift samt utetemp (menu 4.0). Det är möjligt att du kan sänka cirkpumpen nåt steg för att minska bruset i radiatorerna?

Bruset kan även bero på strypningar i radiatorkopplen (termostaterna ska stå på fullt öppna), kolla hur mycket kopplen är strypta.
NIBE 1215-5, 120 m aktivt borrdjup, 127 m2 boyta 53 m2 biyta, suterräng byggt 1970. Tidigare 2,5 kbm olja/år, huset tilläggsisolerat i samband med VP-installationen. FST34+1 som frikyla.
---------------------------------------------------------------------
Ca 5500 kWh i drivenergi för VP-drift, ca 5500 kWh HH-el + komfortgolvvärme i snitt/år.

nibe, ctc, baxi, golvvärme, solenergi Öppnar din e-postklient
 

Lär dig allt om värmepumpar!
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Annonspriser