Ad
Varmvattenberedare från Indol
Bäst online casino i Sverige
Energibutiken.se smarta varor på nätet, leverans till dörren
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
140x140vpforum-11.gif
kontakta oss för pris!

Författare Ämne: Göra kyljobb själv, vad behöver man?  (läst 23665 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad vedpannan

  • Byggnadsvårdstaliban o värmepumpsnörd
  • Kan värmepumpar
  • ***
  • Stad/land: Stöllet
  • Antal inlägg: 99
  • Karma +0/-0
  • Kön: Man
    • Gersgården
SV: Göra kyljobb själv, vad behöver man?
« Svar #30 skrivet: 14 februari 2013, 07:17:57 »
xxargs. Hur skulle jag som lekman rengöra en kylmaskin med havererad kompressor? Jag har sett flertalet VP på blocket med kompressorhaveri men avvaktat då svårigheten att få rent systemet och större risk för driftstörning/haveri. Vi så ju hur kort tid Mezzners VP gick efter byte av kompressor.
Kan man tvätta systemet genom att blåsa olja genom eller ska det bara blåsas kvävgas så gott det går och sen burnoutfilter?
Har sökt på forumet länge men har inte fått fram den exakta informationen.

HC i AC-systemet på mina bilar har jag kört i flera år och det har fungerat mycket bra och det lustiga har varit att det har hållit sig tätt en lång period (ibland flera år) efter första fyllningen. Har även hjälpt bonden att få ordning på kylsystemet i sina gamla traktorer till hans stora glädje då det kan bli olidligt varmt i en traktorhytt och då det dammar så kan han inte öppna fönstren. Då jag inte hade någon bra vacuumpump så seriekopplade jag två biltemakompressorer som fick suga så gott det gick.
Timmerhus 1844 270m2 kakelugnar, vedspis med värmekista i kök
Ej installerat:
Thermia Duo jordvärme 8kw -84 köpt -11 för nöjes skull

Installerat:
Panasonic CS-E9CKP -04 köpt -11. I ett garage, fultoppfylld med propan, kompressor låter som en stenkross men värmer. Stendog 2015 med 240 volt rätt ut i chassit.
IVT jordvärme 11kw -95 köpt -11 till svärmor, BOA 148m2 Uppstartad 12/3 -12
IVT Greenline jordvärme 11kw -01 köpt -11  till verkstaden Hamnade i huset 2019 istället tillsammans med en 7 kw nibe 1110 från 2000 köpt 2018.

Utloggad karlmb

  • Dignitär inom värmepump
  • *****
  • Stad/land: Hindås
  • Antal inlägg: 3361
  • Karma +0/-0
  • Kön: Man
  • Riktiga motorer är multiplar av 3
    • etanol.nu
SV: Göra kyljobb själv, vad behöver man?
« Svar #31 skrivet: 14 februari 2013, 10:08:27 »
Bra fråga vedpannan, får hoppas att proffsen reder ut detta!

Ja, detta med bil-AC är ju extremt intressant, eftersom det så ofta är fråga om fyllning där!
« Senast ändrad: 14 februari 2013, 14:59:05 av karlmb »
Sjövärmepump modell 1981..:
http://e-logger.se/pub?CTH1&p=4
Installerad i hyffsat tilläggsisolerad trävilla byggd 1939, öster om Göteborg, ca 150 m2 + tillbyggd 2a vån, ännu ej uppvärmd (Totalt ca 240 m2 när allt är klart).
Genomgående golvvärme på träbjälklag i bv, kommer att bli huvudsakligen radiatorer på övervåningen. 3-glas i nästan hela huset.

Utloggad vedpannan

  • Byggnadsvårdstaliban o värmepumpsnörd
  • Kan värmepumpar
  • ***
  • Stad/land: Stöllet
  • Antal inlägg: 99
  • Karma +0/-0
  • Kön: Man
    • Gersgården
SV: Göra kyljobb själv, vad behöver man?
« Svar #32 skrivet: 14 februari 2013, 17:50:36 »
Ja det vore väldigt intressant att få reda på.
Angående bil-AC så har det jag bara funnit läckage på packboxen till axeln på kompressorn eller hål på kondensorn som uppkommit antingen av stenskott eller att det ärgat hål men jag har inte hållit på med så många heller. Tydligen så är ett AC-system på bil så långt ifrån tätt då det kan läcka från slangar och allt möjligt men räknas som tätt för att det läcker X-antal gram per år, har bestämt för mig att jag läste det nånstans på forumet.  På farsgubbens V70 -98 så höll AC i 10 år utan åtgärd och det övergår mitt förstånd.
Timmerhus 1844 270m2 kakelugnar, vedspis med värmekista i kök
Ej installerat:
Thermia Duo jordvärme 8kw -84 köpt -11 för nöjes skull

Installerat:
Panasonic CS-E9CKP -04 köpt -11. I ett garage, fultoppfylld med propan, kompressor låter som en stenkross men värmer. Stendog 2015 med 240 volt rätt ut i chassit.
IVT jordvärme 11kw -95 köpt -11 till svärmor, BOA 148m2 Uppstartad 12/3 -12
IVT Greenline jordvärme 11kw -01 köpt -11  till verkstaden Hamnade i huset 2019 istället tillsammans med en 7 kw nibe 1110 från 2000 köpt 2018.

Utloggad xxargs

  • Guldmedlem
  • Dignitär inom värmepump
  • ******
  • Antal inlägg: 1158
  • Karma +19/-3
SV: Göra kyljobb själv, vad behöver man?
« Svar #33 skrivet: 14 februari 2013, 19:47:35 »
Det är nog alla metoder som gäller - dvs. både blåsa ut med kvävgas/argon/kolsyra med hög fart genom rören för att försöka dra med oljan. Det viktiga är att det inte är någon fukt i gasen fråga och helst ingen syre då oljor och rester av tex. R134a, R407C, R410A som dunstar ur oljan kan bli brännbara och självantända och tom. explodera när det är under tryck tillsamman med luft. Att tex. R134a inte brinner gäller bara vid atmosfärstryck - helt andra regler när det tex. är under 10 bar tryck tillsammans med mycket luft.

proffsen använder sköljvätskor av olika fabrikat med hemlig innehåll, eller åtminstone nödtorftigt och luddigt redovisad i MSDS vara några är av samma typ som köldmedie (dvs. fluorerade kolväten) fast i en tyngre version med fler kolatomer och högst tveksam ur miljömässig och hälsomässigt synpunkt (dvs ersättningemedel för R11 som tidigare var 'standard' tvättvätska tillsamman med trikloretylen mm. väldigt effektiva soppor),  medans andra är lacknafta-liknande  och det sistnämnda har bl.a Oskar P. erfarenhet av i inte allt för vänliga ordalag då man kunde vakumpumpa 'for ever' utan att man fick tillräckligt bra vakum då lacknaftan bara sakta dunstar och olika fraktioner i lacknaftan dessutom dunstar med olika hastighet

---

Som privatperson som mekar så säger jag isopropanol,  kanske målarbensin/heptan/kemisk ren bensin (samma sak men olika namn)  då båda har relativt hög ångtryck och i fallet heptan relativt smal destillationsintervall vilket gör att det går att vakumpumpa torrt inom rimlig tid.

OBS!! Dessa tvättvätskor och gaser som dunstar ifrån dessa och tex. senare ur vakumpumps utblås är väldigt brandfarliga och det hela skall hantera ännu försiktigare  än om maskinen vore propanfyllt  - dvs. helst utomhus eller åtminstone välventilerat med stora golvfläktar, undvika större mängder vätska, flaskor och annat skall vara korkade, spill och droppar utanför grejen man rengör skall omedelbart torkas upp och undvik större öppna ytor som tex. rengöringsskålar (dvs minimera risk för pöl-brand), trassel och torkpapper skall i soptunna med lock och gärna blötlagd och duschas med en blomspruta vatten (minska risken för statisk urladdning)  samt brandsläckningsutrustning på armlängds avstånd och också inställd mentalt på att också få använda brandsläckningsutrustningen inom snar tid!!! - dvs. det handlar om 'när det brinner' inte om 'om det brinner'!!! .

Propan som pyser stilla ur en spricka i ett rör i en maskin  kanske är oroande, men med fläktar så kan det spädas ut till ofarlig halt i luften tämligen kvickt och ev. låga som slår upp kommer att bara vara begränsad till läckan och i regel blåses enkelt ut.

- En trasa fuktad med bensin/heptan eller spill på bänken/golvet är något helt annat - det är en sak som man verkligen skall frukta då en låga på denna är ingen man blåser ut utan blir snabbt värre - i princip skall trasorna med uppsugen bensin och isopropanol slängas i en hink med vatten i och lock över.

...Att slaska med isopropanol och bensin, thinner  etc. med ur byttor, flaskor och trasor är i mina ögon mycket mer riskabel sysselsättning avseende brandrisk än att tex. fylla och använda en maskin med  tex. propanladdning som köldmedie där man åtminstone redan från början ambitionen att det skall vara tätt!!.
 

Dock är ovanstående tvättvätskor baserade på isopropanol, lacknafta (ev heptan/bensin - men jag skulle undvika just 'bensin') inte lika vassa som rengöringsmedel som den klassiska trikloretylen eller R11 (som _inte_ får användas i maskiner som sedan skall hålla HCF-köldmedie iom. att det finns klor i detta) - men nu är inte vare sig 'tri' eller R11 tillgängligt längre så det är inget att gråta över.

Isopropanol är så lång jag testat en utmärkt lösningsmedel för PAG-olja, troligen lika bra på POE som AB-olja då Isopropanol till en viss del också är polär (och enligt kemins 'lika löser lika'...) - isopropanol är inte riktigt lika pigg på att lösa vanlig mineralolja men fungera så länge det är flödigt med isopropanol då den bara tar upp någon % mineralolja och vid mera olja så blir det mjölk - det är därför jag över huvudtaget tog upp ev. användning av heptan/kemisk ren bensin då den biter bättre och blandar ut sig med mineralolja obehindrat och fortfarande är möjlig att vakumpumpa helt torrt efteråt på rimlig tid,  vilket inte går med lacknafta...

---

Att rengöra en nedskitad anläggning pga. kompressorhaveri av mekanisk sort är en tidsödande sysselsättning och detta inkluderar att löda loss alla större behållare och recivrar då sådan är svåra att få tomma med en spolning/flush och man är förmodligen ändå tvungen att sätta en burnoutfilter på sugsidan liksom en torkfilter med partikelfilter i på högtrycksidan (spun dryer har inga filter i sig - bara en nätbur med torkkulor) för att förhindra att fina partiklar i systemet från den föregående havererade kompressorn skall ta sig in och förkorta livet på den nya kompressorn. - dock ofta skiter man i att löda loss behållarna eller ens spolar ur den gamla oljan ur systemet och hoppas att burnoutfiltret tar det mesta av skräpet och syrorna ur oljan...  ...och i en del fall inte ens ett burnoutfilter monterad övh. och man får situationen att den nya kompressorn bara höll ett år...

Problemet med burnoutfilter på sugsidan och torkfilter med partikelfilter på trycksidan är att de sänker verkningsgraden på maskinen iom. tryckfall över filtret och det som kostar mest är tryckfallet över filtret på sugsidan - därför vill man ofta ta bort buroutfiltret efter ett halvår eller så på större maskiner.

   


 
« Senast ändrad: 14 februari 2013, 20:27:08 av xxargs »

Utloggad karlmb

  • Dignitär inom värmepump
  • *****
  • Stad/land: Hindås
  • Antal inlägg: 3361
  • Karma +0/-0
  • Kön: Man
  • Riktiga motorer är multiplar av 3
    • etanol.nu
SV: Göra kyljobb själv, vad behöver man?
« Svar #34 skrivet: 14 februari 2013, 20:50:21 »
Hmm, tryckfall i filtren...min gamla vp har ju just dubbla filter, om jag inte hittar något fel på kompressor eller orenheter, kanske jag skulle montera bort det filter jag har på sugsidan då för att höja verkningsgraden...
Så mkt koll som jag kommer att ha på den maskinen nu så kanske det är en bra ide.. a:gl
Sjövärmepump modell 1981..:
http://e-logger.se/pub?CTH1&p=4
Installerad i hyffsat tilläggsisolerad trävilla byggd 1939, öster om Göteborg, ca 150 m2 + tillbyggd 2a vån, ännu ej uppvärmd (Totalt ca 240 m2 när allt är klart).
Genomgående golvvärme på träbjälklag i bv, kommer att bli huvudsakligen radiatorer på övervåningen. 3-glas i nästan hela huset.

Utloggad Volvo245GLT

  • Expert på värmepump
  • ****
  • Stad/land: Ljusne
  • Antal inlägg: 490
  • Karma +3/-0
  • Kön: Man
SV: Göra kyljobb själv, vad behöver man?
« Svar #35 skrivet: 15 februari 2013, 10:38:02 »
Man borde kunna skölja med isopropanol eller lacknafta först, och därefter spola igenom med propan i vätskeform. D.v.s. ställ P11:an (eller PA11 eller PK 10, som är som gjorda för det!) uppochner och släpp på, förslagsvis utomhus en blåsig dag... :)
Thermia Villa 75 -03
Thermia DUO 12 -85
Panasonic E21DKE -05

Utloggad vedpannan

  • Byggnadsvårdstaliban o värmepumpsnörd
  • Kan värmepumpar
  • ***
  • Stad/land: Stöllet
  • Antal inlägg: 99
  • Karma +0/-0
  • Kön: Man
    • Gersgården
SV: Göra kyljobb själv, vad behöver man?
« Svar #36 skrivet: 15 februari 2013, 13:45:17 »
Ja det tycker jag borde gå. Iaf hemma här i skogen där grannarna är lätträknande.
Sen slog mig en tanke att kanske kunna använda toluen som tvättvätska? Vi brukade använda det att blanda i bränslet till våra turbobyggen då det motverkade spikningar, men det slutade vi med när E85 kom. =) Sen att det slaskades med det när vi skulle göra rent något var ju inte helt ovanligt heller.
Timmerhus 1844 270m2 kakelugnar, vedspis med värmekista i kök
Ej installerat:
Thermia Duo jordvärme 8kw -84 köpt -11 för nöjes skull

Installerat:
Panasonic CS-E9CKP -04 köpt -11. I ett garage, fultoppfylld med propan, kompressor låter som en stenkross men värmer. Stendog 2015 med 240 volt rätt ut i chassit.
IVT jordvärme 11kw -95 köpt -11 till svärmor, BOA 148m2 Uppstartad 12/3 -12
IVT Greenline jordvärme 11kw -01 köpt -11  till verkstaden Hamnade i huset 2019 istället tillsammans med en 7 kw nibe 1110 från 2000 köpt 2018.

Utloggad karlmb

  • Dignitär inom värmepump
  • *****
  • Stad/land: Hindås
  • Antal inlägg: 3361
  • Karma +0/-0
  • Kön: Man
  • Riktiga motorer är multiplar av 3
    • etanol.nu
SV: Göra kyljobb själv, vad behöver man?
« Svar #37 skrivet: 15 februari 2013, 21:25:24 »
Hmmm aceton o Toulen....läste ni inte vad xxargs just skrev om aceton?
Flytande propan låter däremot bra, man kan väl samla upp det i en skrotgasbehållare i gasform när det gått igenom maskinen.
Jag tror dock inte jag kan ha så mkt föroreningar då jag som sagt haft 2 filter på plats hela tiden och det ser rent o fint ut i siktglaset.
Sjövärmepump modell 1981..:
http://e-logger.se/pub?CTH1&p=4
Installerad i hyffsat tilläggsisolerad trävilla byggd 1939, öster om Göteborg, ca 150 m2 + tillbyggd 2a vån, ännu ej uppvärmd (Totalt ca 240 m2 när allt är klart).
Genomgående golvvärme på träbjälklag i bv, kommer att bli huvudsakligen radiatorer på övervåningen. 3-glas i nästan hela huset.

Utloggad vedpannan

  • Byggnadsvårdstaliban o värmepumpsnörd
  • Kan värmepumpar
  • ***
  • Stad/land: Stöllet
  • Antal inlägg: 99
  • Karma +0/-0
  • Kön: Man
    • Gersgården
SV: Göra kyljobb själv, vad behöver man?
« Svar #38 skrivet: 18 februari 2013, 19:19:01 »
Hehe, tänkte mest på att jag hade en 25l-dunk stående som inte blev använt, men kollade upp det och det hade en kokpunkt på ca 110 °C så det är nog värdelöst att försöka pumpa torrt.
Nä det blir att köra på xxargs linje  och införskaffa lite alkohol i form av isopropanol och skölja skitiga ledningar med. Nu känns det lite tryggare att införskaffa en havererad VP.
Men aceton? Det missade nog jag?
Timmerhus 1844 270m2 kakelugnar, vedspis med värmekista i kök
Ej installerat:
Thermia Duo jordvärme 8kw -84 köpt -11 för nöjes skull

Installerat:
Panasonic CS-E9CKP -04 köpt -11. I ett garage, fultoppfylld med propan, kompressor låter som en stenkross men värmer. Stendog 2015 med 240 volt rätt ut i chassit.
IVT jordvärme 11kw -95 köpt -11 till svärmor, BOA 148m2 Uppstartad 12/3 -12
IVT Greenline jordvärme 11kw -01 köpt -11  till verkstaden Hamnade i huset 2019 istället tillsammans med en 7 kw nibe 1110 från 2000 köpt 2018.

Utloggad karlmb

  • Dignitär inom värmepump
  • *****
  • Stad/land: Hindås
  • Antal inlägg: 3361
  • Karma +0/-0
  • Kön: Man
  • Riktiga motorer är multiplar av 3
    • etanol.nu
SV: Göra kyljobb själv, vad behöver man?
« Svar #39 skrivet: 18 februari 2013, 22:57:18 »
Hehe, tänkte mest på att jag hade en 25l-dunk stående som inte blev använt, men kollade upp det och det hade en kokpunkt på ca 110 °C så det är nog värdelöst att försöka pumpa torrt.
Nä det blir att köra på xxargs linje  och införskaffa lite alkohol i form av isopropanol och skölja skitiga ledningar med. Nu känns det lite tryggare att införskaffa en havererad VP.
Men aceton? Det missade nog jag?


Kanske skulle E85 fungera....?
Sjövärmepump modell 1981..:
http://e-logger.se/pub?CTH1&p=4
Installerad i hyffsat tilläggsisolerad trävilla byggd 1939, öster om Göteborg, ca 150 m2 + tillbyggd 2a vån, ännu ej uppvärmd (Totalt ca 240 m2 när allt är klart).
Genomgående golvvärme på träbjälklag i bv, kommer att bli huvudsakligen radiatorer på övervåningen. 3-glas i nästan hela huset.

Utloggad vedpannan

  • Byggnadsvårdstaliban o värmepumpsnörd
  • Kan värmepumpar
  • ***
  • Stad/land: Stöllet
  • Antal inlägg: 99
  • Karma +0/-0
  • Kön: Man
    • Gersgården
SV: Göra kyljobb själv, vad behöver man?
« Svar #40 skrivet: 19 februari 2013, 06:59:43 »
Då tror jag ren etanol skulle vara bättre. E85 har 15% bensin i sig och det innehåller så mycket tillsatser som jag gissar inte passar så bra i en kylkrets. Sen är bränslet på macken förorenad av både vatten och rostpartiklar. Min gamla granne hade den lokala macken på 70-talet och han talade om att det kunde ligga över 100 liter vatten i tankarna som blandades runt efter att tankbilen varit där så när det minus 25-30 °C så kunde det hända att det frös i pumphantaget. Han skulle aldrig tanka sin bil direkt efter tankbilen fyllt fyllt tankarna.
Nu hoppas jag att det är lite bättre men kondens kommer dom nog aldrig ifrån.
Timmerhus 1844 270m2 kakelugnar, vedspis med värmekista i kök
Ej installerat:
Thermia Duo jordvärme 8kw -84 köpt -11 för nöjes skull

Installerat:
Panasonic CS-E9CKP -04 köpt -11. I ett garage, fultoppfylld med propan, kompressor låter som en stenkross men värmer. Stendog 2015 med 240 volt rätt ut i chassit.
IVT jordvärme 11kw -95 köpt -11 till svärmor, BOA 148m2 Uppstartad 12/3 -12
IVT Greenline jordvärme 11kw -01 köpt -11  till verkstaden Hamnade i huset 2019 istället tillsammans med en 7 kw nibe 1110 från 2000 köpt 2018.

Utloggad karlmb

  • Dignitär inom värmepump
  • *****
  • Stad/land: Hindås
  • Antal inlägg: 3361
  • Karma +0/-0
  • Kön: Man
  • Riktiga motorer är multiplar av 3
    • etanol.nu
SV: Göra kyljobb själv, vad behöver man?
« Svar #41 skrivet: 19 februari 2013, 10:23:32 »
Mmm, bränsleetanol drar ju med sig all ev kondensfukt in i bränslet, å andra sidan borde det svårt för fukt att stanna kvar i systemet om man spolar även med ej 96% sprit.
Man använder ju T-sprit bl.a för att torka luften till tryckluftsbromsar på lastbilar.
Dock kan det kanske som sagt vara andra ej önskvärda tillsatser i E85, bl.a vet vi att man tyvärr använder den billigaste tillgängliga bensinen för den delen.
Hur skulle det funka med brine, 96% sprit... ^-^
Sjövärmepump modell 1981..:
http://e-logger.se/pub?CTH1&p=4
Installerad i hyffsat tilläggsisolerad trävilla byggd 1939, öster om Göteborg, ca 150 m2 + tillbyggd 2a vån, ännu ej uppvärmd (Totalt ca 240 m2 när allt är klart).
Genomgående golvvärme på träbjälklag i bv, kommer att bli huvudsakligen radiatorer på övervåningen. 3-glas i nästan hela huset.

Utloggad Volvo245GLT

  • Expert på värmepump
  • ****
  • Stad/land: Ljusne
  • Antal inlägg: 490
  • Karma +3/-0
  • Kön: Man
SV: Göra kyljobb själv, vad behöver man?
« Svar #42 skrivet: 19 februari 2013, 15:12:18 »
E85? Rosa kladd som sätter igen expansionsventilen? Nej tack..  (hehe)  :P

Kemiskt ren bensin? Alkylatbensin?

Thermia Villa 75 -03
Thermia DUO 12 -85
Panasonic E21DKE -05

Utloggad karlmb

  • Dignitär inom värmepump
  • *****
  • Stad/land: Hindås
  • Antal inlägg: 3361
  • Karma +0/-0
  • Kön: Man
  • Riktiga motorer är multiplar av 3
    • etanol.nu
SV: Göra kyljobb själv, vad behöver man?
« Svar #43 skrivet: 19 februari 2013, 17:00:51 »
:-) nej rosa klegg vill vi ju inte ha!
Bensin tror jag är dåligt generellt, det är ju en rätt ospecificerad soppa som kanske kan innehålla oönskade substanser.
Alkylatbensin är väl då mer homogen kanske.
Men renast är ju alltid spriten!  8)
Sjövärmepump modell 1981..:
http://e-logger.se/pub?CTH1&p=4
Installerad i hyffsat tilläggsisolerad trävilla byggd 1939, öster om Göteborg, ca 150 m2 + tillbyggd 2a vån, ännu ej uppvärmd (Totalt ca 240 m2 när allt är klart).
Genomgående golvvärme på träbjälklag i bv, kommer att bli huvudsakligen radiatorer på övervåningen. 3-glas i nästan hela huset.

gargamel

  • Gäst
gargamel
SV: Göra kyljobb själv, vad behöver man?
« Svar #44 skrivet: 19 februari 2013, 18:45:26 »
man BÖR defenetivt inte göra kyljobbet själv, kan väl tyckas lätt att bara tömma /fylla/ byta kylmedie.Men byter man kylmedie eller ändrar mängd blir det snabbt strul hehe.en värmepump är konstuerad för en sorts kylmedie & mängt av det.annars får man bygga om (byta exp.ventil mm mm)Byta pressostater & justera in rätt överhettning.Annars kan du få höga hetgaser eller soppaslag i kompressorn mmmm .Obs vid varje ingrepp måste torkfilter bytas(ofta kombinerat catchtank.Lycka till!!!

Vill du annonsera klicka här! Varmvattenberedare från Indol
 


Annonser

Right Block

luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Vibrationsdämpare
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
Energibutiken.se smarta varor på nätet, leverans till dörren
Annonspriser

Online just nu!

Ad
Varmvattenberedare från Indol
Bäst online casino i Sverige
Energibutiken.se smarta varor på nätet, leverans till dörren
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
140x140vpforum-11.gif
kontakta oss för pris!