Click Here!
Click Here!
Annonsera här
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
Kampanj från Polarpumpen!.
Varför betala dyrt för nåt enkelt?
 

Författare Ämne: Fråga till proffsen angående installation/service  (läst 612 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad alli

  • Kan värmepumpar
  • ***
  • Antal inlägg: 152
Fråga till proffsen angående installation/service
« skrivet: 05 december 2012, 21:03:21 »
Min dotter:s Ultimate 5500.
Hur tycker ni att man ska hantera detta, för ca:a 2,5 år sedan byttes utedelen ut pg.a kompressorfel mot garanti, i april så slutade den ge värme. Efter en del tjat kom han som svarade för servicen dit i maj och konstaterade att det var för lite gas varvid han fyllde på. Jag påtalade att detta inte var det rätta sättet att hantera detta på, svar det var det visst om man visste vad man gjorde. Jag påtalade att nåt var ju fel då det saknades gas. Svar att vid tillfället då enheten byttes ut så saknade han behörighet varför han anlitade en annan installatör för detta, kanske hade dom pyst eller också var det för lite från fabriken i vart fall så skulle det i dag vara svårt att bevisa vad som var vad. För några /flera veckor sedan kunde jag vid ett besök hos dottern konstatera att den gav skitdåligt med värme igen  varvid samma servicekille kontaktades igen, efter ännu fler om och men kom han dit och konstaterade att gasen pyst igen, jag sa då åt min måg att han skulle se till att gjorde det han skulle och inte bara fylla på igen varvid det visade sig ute enheten som ju var utbytt hade ett läckage som var både oljigt och ärgigt och konstaterade då att det var skrot och inget ansvar från dom. Jag tycker att detta hanteringssätt är rent ut förfärligt dåligt med tanke på att han var certifierad i maj då han bara fyllde utan seriös kontroll. Hur tycker ni man ska hantera ett dyligt förfarande då det ju kan vara mer än dålig service han borde väl ha fått lära sig att det är ett miljöbrott också,, eller ???? Finns det nåt bra svar till hjälp hur man hanterar detta ? Tack på förhand.
//alli

Utloggad hobbymekk

  • Kan värmepumpar
  • ***
  • Stad/land: Borås
  • Antal inlägg: 133
  • Värmepump eller värmepumpar?
SV: Fråga till proffsen angående installation/service
« Svar #1 skrivet: 06 december 2012, 08:57:16 »
Säg till honom att om han inte fixar detta så anmäler du honom så han blir av med sin certifiering.

/Hobbymekk
Villa på ca 170 kvadrat strax norr om Borås, luftburen värme med FTX Heru 100, bergvärmepump Bosch EHP9LW/M med ca 150m hål, 300L volymtank (gamla varmvattenberedaren), med vattenbatteri i tilluftkanalen. Kamin för lite myseldning och vid strömavbrott. Total årsförbrukning på el ca 11500kWh (inkl elvärme för frostfrtt i garagförråd)

Dessutom ett extra hus på ca 160 kvadrat med vedeldning+viking bio pelletsbrännare i viadrus panna, acctankar och en ecoair 10.9 luft-vatten VP

nibe, ctc, baxi, golvvärme, solenergi Öppnar din e-postklient
 

Lär dig allt om värmepumpar!
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Annonspriser

Online just nu!