Köpa värmepump?
Spara pengar
Annonsera här
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
Kampanj från Polarpumpen!.
Varför betala dyrt för nåt enkelt?
 

Författare Ämne: Ny Värmepanna - Vad skal man velge?  (läst 557 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Bjasol

  • Nybörjare
  • *
  • Antal inlägg: 5
  • Värmepump eller värmepumpar?
Ny Värmepanna - Vad skal man velge?
« skrivet: 21 november 2012, 12:37:26 »
Vi kom hem etter höstlovet till et hus med 5°C innetemperatur och en värmepanna som har en kortslutning i et kretskort i styrsystemet.
Pannan är en ES 480 från 1998. Den har aldrig varit bra, värmepumpan är ersatt två gångar(!). Vi tycker också at vi har for hög elkonsumtion, 19 000 – 22 000 KWh per år. Huset var nytt i 98 och är på 143 m2, 1 och ¾ plan, med trippelglas fönster och bra isolering. Det är golvvärme på båda våningsplan. Da delar av huset är öppet i nock så är den effektive grunnflaten för å beräkna volym på ca 150 m2.  Vi bor i Skåne.
Har läst på på forumet och kommet fram till at är det fire potentielle lösningar:
1.   Reparera pannan. Reperatören säjer at han kan bytte kretskortet, men det koster 7000,-, pannan är nästan 15 år gammal och som sagt inte speciellt bra. Det finns heller ingen garanti for at pannan kommer till å fungera bra eller at inget annat går sönder i nästa vecka. Är det noen som har brukte kretskort till en ES 480 som de kan selge? Eller som vet hvor de finns?
2.   Ersätta pannan med en tillsvarande panna, i.e. typ Nibe F370 eller IVT 490. Så vidt vi kan förstå är dessa mer eller mindre identiske i funktion till den 480 som vi har i dag och vi kan förvänta samme förbruk som vi har i dag. Eller är de bättre?
3.   Bytte till en mer avanserad panna, dvs. Nibe F750, ComfortZone , Nordic ETK, etc., men har hört at de är mycket högljudda spesiellt om man setter dem inn i et hus  som ikke är bygd for dem.
4.   Sette in en kombipanna som tar varmen fra frånluften men som också har en varmepump utomhus. På den måten kan vi få bedre ekonomi enn vi har i dag.
Är det noen som kan gi noen råd?
Bjarne
« Senast ändrad: 21 november 2012, 12:39:23 av Bjasol »

nibe, ctc, baxi, golvvärme, solenergi Öppnar din e-postklient
 

Lär dig allt om värmepumpar!
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Annonspriser