Hej!
Har läst och sökt en hel del hur man skall optimera sin panna vid eldning i kamin utan extra till luft.
Känns som att många säger emot varandra går det få en samstämmig lösning på detta.
Hus Älsbyhus Tyr 1plan 120m2 2010
Panna Nibe 360p 2010
Kamin Jötul F3 gjutjärn 2011
Mina erfarenheter av förra vintern var att besparingen var väldigt knapp om alls någon. Trots att frun var hemma med barn hela vintern och försökte elda när hon hann.
Tempen i hela huset vid eldning går nästan att få hur varmt som helst. Men det är som att pannan inte anpassar sig till detta. Vi provade att köra på höstläget men det blev inte heller så mkt besparing för då blev vi kort på varmvatten och fick lov att trycka på extra VV knappen, vilket verkar dra mkt ström.
Hur gör man för att få en vettig grundvärme på typ 21 grader och att pannan tar en brejk när kaminen sätter igång?
Är det en inomhus givare man behöver?
Hur bör temostaten på vattenradiatorerna stå?
Vad bör man ändra för inställningar på pannan?
Till luft till kaminen är inte så lätt att fixa då den stå på 4 ben. (som en pall)
Väldig tacksam för bra svar