0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
-Är 9,4h kompressortid rätt storleksordning för väldimensionerad bergsvärme i Stockholm just nu?? (Några plus ºC på dagen, ett par minus på natten, 3 pers)-På golvet låg en trädgårdslang kopplad från Ecoel till golvbrunn. Är det vanligt att någon av säkerhetsventilerna läcker?
-På golvet låg en trädgårdslang kopplad från Ecoel till golvbrunn. Är det vanligt att någon av säkerhetsventilerna läcker?
På en ny EcoEl visas i historiken om pannan total drifttid=antal timmar för anläggningen och antal kWh som elpatronerna använt.Alltså om det är likadant här så borde elvärme 18 000 vara redovisade kWh under pannans drifttid, dvs 18 000 ska divideras med 6 eller 9 beroende på elpatron.Elpatronen borde gått 3000 eller 2000 timmar i så fall.erpEdit:Under historisk driftinfo för en ny EcoEl visas:Total drifttid hElvärme kWhHögsta framledn ºCKompressorTotal drifttid hDrifttid/24h h:minStarter/24h stHär visas inget om några timmar för elpatroner.
1800 kWh under ett år ( 150/mån) är nog inget ovanligt, om pannan är inställd på 50ºC eller mer.erp
Tror att ni har rätt...Enligt manualen (V2 2002) skall räknaren visa "Elvärme Drift kWh". Jag har förmodligen läst av fel. I så fall har tillskottsvärme via elpatron varit 18.000kWh eller 1800kWh/år om anläggningen är cirka 10 år.-Det var ju en rejäl skillnad, men fortfarande för mycket i mina öron. Skall kolla "inst temp övre panna" och "Max effekt elpanna" som Carl föreslår.