Click Here!
Click Here!
Annonsera här
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
Kampanj från Polarpumpen!.
Varför betala dyrt för nåt enkelt?
 

Författare Ämne: IVT/Bosch pumpar på Tv  (läst 1541 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad coastline

 • Nybörjare
 • *
 • Antal inlägg: 3
IVT/Bosch pumpar på Tv
« skrivet: 28 oktober 2011, 21:28:19 »
Såg på Plus på tv att IVT misskött sig grovt  när de i åratal vägrat att åtgärda fel på en luft/vattenvärmepump.
Hörde samma sak från Norrland. Där finns en pensionär som på alla mässor och evenemang förtvivlat försöker få hjälp av IVT.
Tydligen har någon IVT chef i ett par månader sålt pumpar till en kompis svetsfirma med officiellt IVT annonsstöd och allt.
När svetsfirman helt saknade kompetens och sen konkursade lämnades den stackars pensionären helt åt sitt öde.
Förstod jag rätt har han haft en ej fungerande pump i 3-4 år. Leverantören har kursat och IVT skiter i allt.« Senast ändrad: 29 oktober 2011, 08:52:31 av Rickard »

Inloggad Josth

 • Dignitär inom värmepump
 • *****
 • Stad/land: Stockholm
 • Antal inlägg: 2737
SV: IVT/Bosch pumpar på Tv
« Svar #1 skrivet: 01 november 2011, 11:58:32 »
Jo det är väldigt trist när folk blir lurade av en säljare när de tror sig köpa något bra som ska fungera väl. Särskilt äldre personer litar ofta på de som utger sig för att kunna sitt arbete samtidigt som gamla oftast har små möjligheter och ork att hävda sin rätt. När dessutom grannarna i kvarterat förvandlas till ens ovänner och vite utdöms är det riktigt illa. Sedan är det ju ingen bra reklam för IVT, åtminstone inte i det området.

För att reda ut problemen gäller det bl.a. att försöka skilja på en dålig utförd installation och brister i produkten. Här var det både problem med prestanda (underdimensionerad anläggning för varmvatten), samt högt buller från utedelen. Ansvaret för att dimensionera systemet korrekt för kundens behov vilar tungt på återförsäljaren. Att däremot tillverkaren säljer produkter med den bullernivån till vanliga konsumenter kan starkt ifrågasättas. En produkt med dessa bullernivåer hör inte hemma i villaområden är min åsikt. Finns riksdagsbeslut samt även lokala regler för vilka bullernivåer som ska anses rimliga respektive tillåtna. Att sedan återförsäljaren ansåg att bullermätningen vid tomtgräns av kommunens miljökontor var fel är mycket magstarkt. Tur att konsumentköplagen finns och tillämpas. Nu slutade det med att IVT tog sitt ansvar efter många långa turer och erbjöd en ny bättre modell med bl.a. väsentligt lägre buller. Men att det ska ta flera år, orsaka konflikt med grannar och lidande för de boende är inte acceptabelt.
« Senast ändrad: 01 november 2011, 12:05:49 av Josth »
1½-planshus byggt i slutet av 90-talet. 169 kvm + fristående garage 35 kvm. Kryp-/balkgrund numera tätad och avfuktare DS15 inkopplad. Vattenburet ettrörssystem med radiatorer i fyra slingor. Nibe 310P tillverkad 1997. Service: Kompressorbyte 2 ggr samt byte förångare, expansionsventil, torkmedel, pressostat, elkondensatorer, cirkulationspump, säkerhetsventil och ny kraftigare fläkt.

Utloggad olafor

 • Nybörjare
 • *
 • Antal inlägg: 6
 • Värmepump eller värmepumpar?
SV: IVT/Bosch pumpar på Tv
« Svar #2 skrivet: 02 november 2011, 21:00:30 »
Jag har problem med en granne som anmält buller från min värmepump Nibe F2025-8 som installerades 2009. Miljökontoret anser att bullret är något över gränsen vad som är tillåtet nattetid.  Utan skriftligt bullerintyg från installatör går det tydligen inte att räkna med någon hjälp från installatören om att åtgärda bullerproblemet. Min rekomendation till alla potentiella värmepumpsköpare: Kräv bullerintyg av installatören där det intygas att installationen har ljudnivå under gränsvärdena (ex 40 dB nattetid). Kan installatören inte ge dig intyg gå till annat värmepumpsmärke.

Störig granne...  :(

Utloggad Villvetamera

 • Kan värmepumpar
 • ***
 • Antal inlägg: 62
SV: IVT/Bosch pumpar på Tv
« Svar #3 skrivet: 22 november 2011, 08:54:11 »
Finns det någon leverantör/återförsäljare som skriver ut bullerintyg?
Vet av egen erfarenhet att Mitsubishi E inte gör det.
1-plansvilla från 2008 på ca 140 m² i Skåne. Nibe  310P med radiatorer och el-komfortvärme på ca 40 m², braskamin Scan 50. Jan 2011 installerades en LLVP Mitsubishi EF35 som sänkte totalförbrukningen från ca 16000kWh till ca 11600kWh. Jan 2014 byttes denna mot en LVVP Mitsubishi PUHZ 50SW (booster) dockad mot Niben för att få jämn värme i alla rum. Så här långt fungerar det mycket bra.

nibe, ctc, baxi, golvvärme, solenergi Öppnar din e-postklient
 

Lär dig allt om värmepumpar!
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Annonspriser