0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Ugnen tänder man i ett litet hål med tändsticka..
vrid INTE på gasen och tryck in en tändsticka senare-då har det ev samlats så mycket gas att det kan bli en liten ljudlig och otrevlig knall och så kan man bränna sina fingrar....
Gokväll.Den där spisen har ingen automatisk tandning, den är minst från 60-talet.Öppna ugnsluckan (den övre), mitt i skarven mellan ungslucka och själva ugnen ska det finnas ett hål som ser ut som ett stort gammalt nyckelhål, där inne sitter brännarpaketet. Tänd en tändsticka-för in den brinnande stickan genom hålet, tryck in det röda vredet för ugnen och vrid till t.ex 250+, efter c:a 3-5 sek ska den tända. Händer inget - gör om denna procedur exakt som första gången, vrid INTE på gasen och tryck in en tändsticka senare-då har det ev samlats så mycket gas att det kan bli en liten ljudlig och otrevlig knall och så kan man bränna sina fingrar....
Brukar vara lite svårt att få färg på maten eftersom värmen endast kommer underifrån...