Beror väldigt mycket på hur mycket luft som byts ut i utrymmet man vill skydda - är det nästan tätt som en plastpåse med ett par springor i dörren till omvärlden som en plastbåt så kan det fungera, men när det en förrådsbyggnad i trä där man ser ljus i springorna - knappast.
kalciumklorid ("vägsalt" av den typer man saltar med på sommaren för att binda damm på grusvägar) som torrbollen består till stor del kan absorbera till ungefär halva sin vikt i fukt och om den flyter och rinner ned eller inte beror på dom sista 10% fukt som absorberas samt temperaturen. Dom som kör med kondensavfuktare och häller ut litervis med vatten per dygn inser ganska snabbt att en torrboll bara kan hantera relativt liten mängd vatten (några 100 gram till något kilo beroende på storlek av produkten) och bäst för utrymmen som omsätter väldigt lite luft per dygn och inte har fuktläckage in.
En annan variant på fuktkontroll i samma typ av slutna utrymmen är att köpa en stor billig kattlåda och ett par påsar silikagel-kattsand att fylla upp den med och som först torkas på plåt i en ugn i ca 200 grader och glipa ungsluckan i några timmar så att det kan ånga ur stora mängder fukt - och när den torkad ordentligt så kan sen suga upp lite över 30 % av sin vikt i fukt vid 70% Rh. Denna går också att återanvända många gånger med torkning i ugn igen, medans den flytande soppan i torrbollen är svårhanterad att regenerera även om det går rent teoretiskt även där.
lite info om torkmedel
http://www.sorbentsystems.com/desiccants_charts.html#table1och när det gäller kalciumklorid:
http://www.dynalene.com/pdf/CalciumChloridHandbook.pdfvarav sidan 12 kanske har det intressantaste diagrammet
kan man få tag på kalciumklorid i säck så är det förmodligen mycket, mycket billigare än att köpa refill-satser till torbollen