Click Here!
Click Here!
Annonsera här
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
Kampanj från Polarpumpen!.
Varför betala dyrt för nåt enkelt?
 

Författare Ämne: Mystisk Coolix  (läst 1779 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad 2M

  • Nybörjare
  • *
  • Antal inlägg: 2
Mystisk Coolix
« skrivet: 15 december 2010, 15:49:25 »

Köpte en Coolix L/L 3810W på Jula för en månad sedan, tyckte det var en lämplig investering för underhållsvärme. Nu i helgen som var så åkte jag upp till sommarstugan och monterade (10 minus= kallt om fingrarna). Efter lite pyssel så var det klart och jag satte ihop delarna, i med kontakten och tryckte på ”on” på fjärren, kompressorn startade och gick i kanske 5-6 min då den tystnade då upptäckte jag att fjärren stod på ”cool” så jag stängde av med fjärren och satte den på ”heat” +24 grader men bara inomhusdelen gick igång och levererade ingen värme, ytterdelen har inte hört av sig sedan dess vad kan det vara för fel? Någon vart med om något liknande?  Jag räknar inte med att åka upp till sommarstugan förrän till nyår hoppas det blir lite varmare då.

Utloggad BJohan

  • Expert på värmepump
  • ****
  • Antal inlägg: 528
SV: Mystisk Coolix
« Svar #1 skrivet: 15 december 2010, 23:47:44 »
En gissning är att det är växelventilen som kärvar. Öppna fronten på innerdelen och tryck på knappen till höger en gång. Då tvingas den i serviceläge heat +24 gr. Kör 5 min. tryck en gång till och den tvingas i läge cold. kör 5 min osv några gånger. Så fort du gör något med fjärren går den tillbaka till normalläge.
Nybyggt hus från Fiskarhedenvillan på Resarö. 185 m2 värms med Comfortzone CE65 sedan juni 2010. Vattenburen golvvärme i bottenplan, vattenradiatorer på övre plan. Garage värms med Coolix luft/luft vp. Pool 4x8 m värms med CE65. Två vuxna och två barn. Total förbrukning senaste året ca 15 000 kWh inkl garage och poolvärmning. Har tidigare haft ett Kungshus på 200 m2 som värmdes med CE50 som installerades 2004.

Utloggad 2M

  • Nybörjare
  • *
  • Antal inlägg: 2
SV: Mystisk Coolix
« Svar #2 skrivet: 17 december 2010, 16:28:15 »
Tack skall testa när jag kommer upp efter årsskiftet

nibe, ctc, baxi, golvvärme, solenergi Öppnar din e-postklient
 

Lär dig allt om värmepumpar!
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Annonspriser